Torticolis, 5 tratamente relaxante pentru rigiditatea gâtului

Torticolis, 5 tratamente relaxante pentru rigiditatea gâtului

Torticolisul este o leziune a gâtului care provoacă rigiditate, durere și dificultăți de mișcare a capului. Știi cum să lupți cu ea în mod natural? Descoperiți câteva tratamente relaxante.

1. Infuzie de oregano

Extractele eliberate de oregano au componente relaxante și antiinflamatoare, ideale pentru reducerea simptomelor torticolisului. Deși planta este în general utilizată în scopuri culinare, ea poate fi folosită și ca o compresă.

Ingrediente

 • 2 linguri de oregano (40 g)
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mai întâi, adăugați lingurile de oregano intr-o cană de apă clocotită. Acoperiți băutura și lăsați-o să stea 5 sau 10 minute.

Când infuzia atinge o temperatură adecvată pentru utilizare, aceasta trebuie filtrată și scufundată într-o cârpă sau prosop. Apoi trebuie aplicat pe zona cervicală sub formă de compresă. Lăsați să acționeze 5 minute în timp ce vă odihniți. Repetați utilizarea până când starea este îmbunătățită.

2. Tratamente relaxante pentru torticolis: ulei esențial de rozmarin

Unul dintre cele mai populare tratamente relaxante pentru torticolis este uleiul esențial de rozmarin. Acest ingredient terapeutic ajută la relaxarea mușchilor strânși și stimulează circulația. De asemenea, are un efect analgezic ușor care reduce durerea.

Ingrediente

 • 5 picături de ulei esențial de rozmarin
 • 1 lingură de ulei de cocos (15 g)

Pentru început, amestecați uleiul de rozmarin cu uleiul de cocos până obțineți un produs omogen.

După ce obțineți amestecul de ulei, frecați-l pe zona afectată cu masaje ușoare. Lăsați să se absoarbă fără clătire și repetați-l de două ori pe zi, dacă considerați necesar.

3. Oțet de mere

Acest remediu tradițional a fost utilizat în mai multe scopuri, inclusiv reducerea tensiunii gâtului. Compresele de oțet de mere contribuie la reducerea tensiunii gâtului în torticolis. Deși nu există dovezi științifice care să susțină acest beneficiu, este un remediu care a fost utilizat în mod tradițional împotriva acestei boli și a altor afecțiuni musculare.

Ingrediente

 • 1/2 cană de oțet de mere (125 ml)
 • 1/2 cană de apă fierbinte (125 ml)

Diluați oțetul de mere într-o cantitate egală de apă fierbinte.

Scufundați o cârpă sau un prosop în lichid și aplicați-o ca o compresă în zona afectată. Lasă-l să acționeze 10 minute și odihnește-te.

4. Tratament relaxant pentru torticolis: ulei esențial de lavandă

Masajele cu ulei esențial de lavandă au proprietăți antiinflamatoare care ajută la ameliorarea contracțiilor musculare și a leziunilor. De fapt, acest tratament este unul dintre cele mai eficiente și folosesc pe scară largă pentru gâtul rigid.

Ingrediente

 • 10 picături de ulei esențial de lavandă
 • 1 lingură de ulei de migdale (15 g)

Se amestecă picăturile de ulei esențial de lavandă cu o lingură de ulei de migdale.

Răspândiți pregătit pe zona afectată masând ușor. Frecați Până Când simțiți o ușoară fărăție de căldură. Odihnește-te și repetă utilizarea Până găsești ușurare.

Citeşte şi: Sindromul ovarului polichistic și dieta mediteraneană (studiu)

5. Unguent de arnica

Arnica are proprietăți benefice pentru a reduce inflamația mușchilor.

Uleiul esențial de arnica, la fel ca unguentul din această plantă, stimulează circulația și reduce durerea musculară. Acesta este motivul pentru care aceste două produse sunt adesea folosite pentru ameliorarea gâtului rigid și a altor leziuni ale gâtului. Utilizarea lor locală reduce dramatic durerea și inflamația.

Ingrediente

 • 10 picături de ulei esențial de arnică
 • 1 lingură de unt de cacao (15 g)
 • 1 lingură ulei de cocos (15 g)

Se toarnă ingredientele într-un recipient rezistent la căldură și se topesc. Apoi trebuie să amesteci bine, astfel încât totul să se amestece. Când amestecul este gata, lăsați-l să se răcească până se solidifică.

Frecați preparatul pe zona afectată, aplicând un masaj delicat. Repetați zilnic până când gâtul este complet relaxat.

Simțiți durere și rigiditate la nivelul gâtului? Nu ezitați să încercați aceste tratamente pentru rigiditatea gâtului. Dacă nu observați îmbunătățiri după 2 sau 3 zile, consultați medicul dumneavoastră

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “Torticolis, 5 tratamente relaxante pentru rigiditatea gâtului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *