Terapia Schroth la Centrul medical Iatropolis Botoşani

Terapia Schroth  la Centrul medical Iatropolis Botoşani

Autor: Dr Giuscă Carmen Valentina, Medic primar recuperare medicină fizică şi balneologie

Rezolvarea unor probleme medicale necesită mult timp, alergatură, birocraţie? Centrul medical Iatropolis printr-un sistem modern accesibil, privat şi complet de  servicii medicale este soluţia!

          Centrul medical Iatropolis prin serviciile medicale oferite asigură accesul liber la sănătate, având la dispoziţie cunoştintele noastre medicale permanent actualizate şi aparatura performantă. Pacienţii se pot adresa următoarelor cabinet medicale: recuperare, medicină fizică şi balneologie, reumatologie, cardiologie, medicină internă, obstetrică ginecologie, ortopedie şi traumatologie, neurologie, neurochirurgie, urologie, gastroenterologie, endocrinologie, psihiatrie, pediatrie, neurologie pediatrica, chirurgie şi ortopedie pediatrică, psihiatrie pediatrică, ORL.

          Centrul Medical Iatropolis dispune de o bază de tratament utilată cu cele mai noi și performante aparate de fizioterapie: electroterapie cu curenți de joasă, medie și înaltă frecvență, magnetoterapie, terapie Shockwave, terapie Tecar, laser scanner, ultrasunet handsfree.

           Bazinul de înot ultramodern este folosit pentru prevenție, întreținerea sănătății și pentru exerciții de gimnastică în apă  pentru diferite afecțiuni ale sistemului muscular, articular și osos.

          Gimnastica medicala şi masajul sunt  la dispoziţia adulților și copiilor.

 În cadrul centrului pacienţii pot efectua terapia Schroth sub atenta supraveghere a kinetoterapeuților din echipa noastră supraspecializați în această metodă.

          Terapia Schroth  de corectie 3D a scoliozei a fost creată de către Katharina Schroth în Germania  la începutul anilor  1900 și s-a dezvoltat în timp ca cea mai recunoscută și eficientă metodă  nechirurgicală de tratament a scoliozei și a altor deviații ale coloanei vertebrale recunoscută la nivel internațional. Metoda tridimensională Schroth se adresează scoliozelor începând cu un unghi de 10 grade Cobb, bolii Scheuermann, atitudini posturale disfuncționale la copii (cifoze, hiperlordoze), modificări ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative la adulți. Terapia este diferită atât prin modul de gândire, cât şi prin structura de elemente kinetoterapeutice  obișnuite.

          Obiectivele terapiei Schroth  sunt reducerea gradului de scolioză, respectiv încetinirea sau stoparea progresării acesteia până la maturitatea osoasă, îmbunătățirea aliniamentului postural, creşterea capacității cardiopulmonare, ameliorarea durerii, prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (muşchi, articulaţii, zone intervertebrale), îmbunătățirea stării psihice, îmbunătățirea aspectului estetic prin elongația activă a coloanei, derotarea vertebrală prin respirație tridimensională, precum și tonifierea și stretchingul musculaturii în poziție maximă corectivă.

          Datorită faptului că terapia Schroth necesită un grad de implicare ridicat, aceasta poate începe la copii la vârsta de 10 ani. Cea mai potrivită perioadă este cea a copilăriei și adolescenței, atunci când corpul este în creștere și este mai usor de corectat.

Reevaluarea este recomandată la fiecare 2-3 luni după terminarea procesului de învăţare a exerciţiilor. Executată correct, terapia Schroth poate fi soluția optimă pentru a evita operația în cazul copiilor cu scolioză. 

          Avantajele acestei metode sunt: eficiența rapidă a terapiei, vizibilă în doar câteva săptămâni și învățarea relativ rapidă a metodei. Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât cresc șansele de recuperare!

          Pentru că orice tratament în clinica noastră este bazat pe un diagnostic și se face sub urmărire medicală permanentă a evoluției, programarea pentru consultații și tratament se face la telefon: 0331198140; 0722105711 sau  la sediul Centrului Medical Iatropolis din Botoșani, str Calea Naţională, Nr. 44D.

Află care este starea coloanei tale, află cum îţi poţi îmbunătăţi condiţia fizică! Programează-te pentru un consult la Centrul Medical Iatropolis  din Botosani. Programează-ţi copilul la o consultaţie şi scapă de grijile privind la dezvoltarea lui!

www.iatropolis.ro

Citeşte şi: Persoanele optimiste dorm mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.