Telemunca detrermină o „epidemie” de dureri lombare (studiu)

Telemunca  detrermină o „epidemie” de dureri lombare (studiu)

Închiderea societăţilor și trecerea la  telemuncă au făcut să crească vertiginos numărul de consultații pentru durerile de spate.

Staruri pentru a evita durerile de spate: adoptați postura potrivită și efectuați zilnic mici exerciții de întindere pentru a elibera tensiunea.


În timpul închiderii instituite pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei Covid-19, organizarea profesională a majorității francezilor a fost semnificativ modificată, în special cu întreruperi de muncă și o desfășurare masivă a telemuncii. Câteva săptămâni mai târziu, între 8 iunie și 8 iulie, cercetătorii de la Institudul de Sănătate Publică din Franţa au căutat să afle dacă telemunca a avut repercusiuni asupra sănătății și, mai ales, a durerii lombare.

Trei valuri de 2.000 de persoane active (sau 6.000 de persoane în total) au fost chestionate retrospectiv cu privire la situația lor de muncă în timpul închiderii și a simptomelor lor de spate (dureri, dureri, disconfort), înainte și după internare. Au fost întrebați despre:

Situația lor profesională înainte și în timpul detenției din 17 martie până în 10 mai 2020.

Prezența durerii lombare înainte și după părăsirea spațiului de detenție (pentru persoanele nevătămate la începutul perioadei), ceea ce a făcut posibilă abordarea unei măsuri a incidenței durerii lombare.

În cazul apariției durerilor lombare preexistente, asupra evoluției acesteia după închidere.

10% au suferit de lombalgie pentru prima dată în timp ce lucrau de acasă

Când au fost implementate măsurile de izolare, aproximativ o treime (34,3%) dintre persoanele aflate în activitate sufereau deja de dureri de spate. Dintre lucrătorii care nu aveau dureri de spate înainte de întreruperea activităţii la serviciu, 10,4% au dezvoltat-o ​​după întrerupere.

Această proporție variază în funcție de situația muncii:

în jur de 6% în rândul persoanelor care au continuat să lucreze prin telemunca ca de obicei sau în rândul celor care au continuat să lucreze în afara casei în același ritm ca de obicei sau într-un ritm mai lent.

16% în rândul persoanelor care începuseră telelucrarea din cauza întreruperii și în rândul celor care continuaseră să lucreze în afara casei, dar într-un ritm mai susținut.


„Incidența durerii lombare a fost de aproximativ două ori și jumătate mai mare la lucrătorii nou-plasați la telemuncă sau care își continuaseră munca în afara casei, dar la o rată mai rapidă decât de obicei” subliniază Emilie Chazelle, de la Institutul de Sănătate Publică din Franţa.

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Vitamina C: două kiwi pe zi pentru mai multă vitalitate

One thought on “Telemunca detrermină o „epidemie” de dureri lombare (studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *