Swimathon 2022

Swimathon 2022

Pe 2 iulie ne vedem la Swimathon la Ștrandul Municipal din Iași! 

Dar ce este Swimathon? 

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri desfășurat pe platforma unui concurs de înot. 

Swimathon este despre implicare activă, despre a le da șansa ieșenilor să se cunoască, despre a crea cadrul ideal ca personalitățile publice, companiile, organizațiile non-guvernamentale, grupurile de inițiativă și persoanele fizice să înoate împreună pentru a susține proiecte care produc schimbări în comunitate. 

Swimathon este despre înot, sănătate și competiție, dar este mai ales despre filantropie. 

Da, Swimathon este despre toate cele de mai sus, dar și mai mult de atât!

Pentru Fundația Comunitară Iași, Swimathon este un eveniment care a crescut an de an și a ajuns în 2022, după o pauză de doi an cauzată de Covid-19,  la ediția a 9-a. Swimathon a demonstrat că ieșenii au nevoie să se întâlnească pentru a face valuri de fapte bune împreună.

Acest eveniment, care a devenit treptat festivalul care colorează vara, creează spațiul perfect pentru ca fiecare dintre noi să se conecteze la nevoile comunității, să susțină proiecte cu care rezonează, să fie ambasador pentru cauza în care crede, să înoate și să ajute.

În cadrul festivalului, producători și antreprenori locali, alături de companii, ong-uri și persoane fizice se reunesc la Ștrand și întăresc sentimentul de apartenență la comunitate pe care Fundația Comunitată Iași l-a clădit în toți acești ani.

Ce reprezintă evenimentul pentru partenerii evenimentului? 

Pentru fiecare categorie implicată răspunsurile au fost diferite. Astfel, ne-au emoționat și au lărgit perspectivele noastre.  

Partenerii din zona de business a Iașului au contribuit la creșterea evenimentului datorită implicării constante. Pentru ei este o oportunitate facilă de a ieși din rutina task-urilor, de a pune în evidență calitățile angajaților și de a contura un proiect în echipă care are efecte în comunitate. Participarea la Swimathon înseamnă mai mult decât menționarea în rapoartele CSR ale companiilor.  

”Dacă anul trecut am adunat trei sferturi din suma pe care ne-am propus-o doar din primul Bake Sale organizat, anul acesta am reușit să strângem toată suma într-o singură zi. Toată lumea s-a implicat. Cine nu știa să gătească, aducea bunătăți preparate de mame sau bunici, dar nimeni nu s-a simțit spectator.” Diana B. 

Înotătorii și susținătorii proiectelor definesc Swimathon-ul printr-un singur cuvânt: COMUNITATE. Sentimentele de susținere, încurajare, încredere sunt cele cu care pleacă acasă înotătorii. Și, la rândul lor, dau mai departe aceste sentimente către cei a căror proiecte le susțin. Sigur, nu uită nici de donațiile pe care reușesc să le strângă prin participare la festival.

“Mă bucur că am putut conta pe cei peste 75 de susţinători care au crezut în cauza pentru care am înotat astăzi şi le mulţumesc atât pentru donaţiile făcute, cât şi pentru încurajările pe care le-am primit din tribună. A contat enorm să ştiu că nu sunt singur şi că am în spate susţinerea unor oameni care cred, ca şi mine, că împreună putem reuşi să aducem o schimbare în bine în comunitatea în care trăim.” Cătălin V. 

Povestea Swimathon are în centru oamenii cu inițiativă. Cei cu idei înscriu proiecte care ajută comunitatea. Cei buni organizatori coordonează echipe de înotători. Bunii comunicatori sunt ambasadorii cauzei alese și cei care inspiră oamenii să doneze. Unii înoată, alții îi încurajează de pe margine și asta creează atmosfera specifică Swimathon.

”Am simțit cum Swimathon a crescut de la an la an, prin oameni. Pentru mine Swimathon e un mecanism de tipul cauză-efect. Trebuie să lupți pentru ceva și să depui eforturi. În același timp, poți vedea rezultatele foarte clar. Ai sentimenul impactului. Ăsta e unul dintre efectele Swimathon: deblochează inițiativele. Sunt sigur că uneori ieșenii au o mulțime de proiecte în minte, iar Swimathon oferă cadrul în care să construiești.

Dacă mă gândesc mai bine Swimathon e un eveniment cu o mulțime de efecte. Învățăm să comunicăm unii cu alții, munca în echipă devine mai bine organizată și, pe scurt, ajungem să fim mai interconectați și să funcționăm mai bine în societate. Swimathon creează  cadrul în care să creezi comunități mai strânse în jurul unor proiecte și-a unor cauze. Îți dai seama că nu ești singur și înveți să construiești împreună cu alții. ” George O.

În concluzie, Swimathon este un mod inedit de a face teambuilding, este o ocazie să faci bine și să te simți bine, este despre înot și despre depășirea limitelor personale, este despre a te simți acasă în orașul în care locuiești. 

”La început a fost dorința de a ne implicamai active în comunitate, dar și de a ne autodepăși pe noi înșine, ca înotători. Între timp a devenit un proiect de suflet pentru noi, înotătorii, pentru colegii noștri care ne-au susținut întotdeauna și nu în ultimul rând, pentru compania noastră, sub umbrella căreia în fiecare an am îmbrățișat câte un proiect și am reușit să adunăm cât mai multe resurse pentru el. Am trăit satisfacția de a ne atinge obiectivele, atât cele financiare, cât și provocările asumate de echipa de înotători.” Daniela D.  

Pe 2 iulie facem valuri de fapte bune împreună la Swimathon! 

www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro

Te-ar putea interesa și: Artă și identitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *