Supă de linte cu lapte de cocos

Supă de linte cu lapte de cocos

Lintea se numără printre cele mai valoroase leguminoase din punct de vedere nutrițional. Mai mult, poate fi încorporată în orice tip de fel de mâncare. Cu toate acestea, multe gospodării nu consumă sau consumă foarte puține linte. Din toate aceste motive, aici vă împărtășim o rețetă de linte pe care întreaga familie o va iubi cu siguranță.

Rețineți că este recomandabil să consumați leguminoase cel puțin de două ori pe săptămână, mai ales datorită aportului ridicat de proteine ​​de calitate. Și mai precis în cazul lintelor, veți obține, de asemenea, următoarele substanțe nutritive:

  • Glucidele absorbite încet, în special sub formă de amidon, urmate de oligozaharide
  • Proteine ​​de bună calitate, în special lizine
  • Fibre solubile și insolubile
  • Acizi grași polinesaturați
  • Minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor și zinc)
  • Vitamine din grupul B (niacină, tiamină, B6 și folat)

O supă făcută cu linte și lapte de cocos

Laptele de cocos conferă acestei supe o textură cremoasă unică. Nu ratați această rețetă!

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 2oo g de linte roșie
  • 20 g ghimbir ras
  • 400 ml lapte de cocos
  • 300 ml supă de legume (fierbem în apă scăzută câteva legume)
  • 1/2 kg de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 lămâie pentru sucul său
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Mentă
  • Sare si piper

Prepararea

  • Pregătiți supa de legume și lăsați-o deoparte pentru mai târziu.
  • Tocăm ceapa și lăsăm-o deoparte pentru mai târziu.
  • Roșiile se spală bine, se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Păstrați-le pentru mai târziu.
  • Zdrobiți usturoiul. Păstrați-l pentru mai târziu.
  • Încălziți un strop de ulei de măsline într-o tigaie.
  • Rumeniti ceapa si usturoiul în tigaie.
  • Adăugați ghimbirul ras și amestecați totul împreună.
  • După un minut, amestecați roșiile, bulionul de legume, laptele de cocos și lintea.
  • Sare și piper după cum doriți.
  • Aduceți totul la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați-l să fiarbă aproximativ cincisprezece minute.
  • Se amestecă iaurtul grecesc și menta tocată.
  • În cele din urmă, adăugați sucul de lămâie și, dacă doriți, decorați-vă vasul cu câteva frunze de mentă.

Sursa: amelioretasante.com

Citește și: Fierul, 9 sfaturi nutriționale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *