Strugurii, un nou motiv să-i consumăm (Studiu)

Strugurii, un nou motiv să-i consumăm (Studiu)

Strugurii și-au dovedit eficacitatea în reglarea nivelului de colesterol. Potrivit unui nou studiu din California, consumul de struguri în fiecare zi scade nivelul de colesterol rău și reduce riscul de a avea un atac de cord.

Știam zicala „un măr pe zi ține doctorul departe”. Acum cercetătorii de la Universitatea din California au înlocuit mărul cu… strugurii. Deseori demonizati pentru ca sunt bogați în zahăr, strugurii sunt, de fapt, un prieten al sănătății noastre. Cercetătorii de la UCLA au descoperit că, într-adevăr, consumul de struguri în fiecare zi poate reduce nivelul de colesterol rău și poate reduce riscul de atac de cord.

O îmbunătățire vizibilă după 4 săptămâni

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au urmărit 19 persoane sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 21 și 55 de ani, care au folosit pentru prima dată pe o dietă săracă în fibre timp de 4 săptămâni. Apoi au adăugat în alimentație echivalentul a 40 de struguri sub formă de pulbere de struguri, bogată în polifenoli.

Te-ar putea interesa și: Fumărița, stimulent biliar

După ce au luat probe de sânge, urină și scaun, cercetătorii au descoperit că această dietă a îmbunătățit starea microbiotei (adică bacteriile bune care le colonizează intestinul) și a scăzut nivelul de colesterol.

Mai exact, după 4 săptămâni, nivelul global de colesterol a scăzut cu 6,1% și LDL (colesterolul rău) cu 5,9%. De asemenea, au descoperit că anumiți acizi din bilă au scăzut cu 40,9%: Cercetările anterioare au arătat că aceștia joacă un rol în metabolismul colesterolului. Aceste îmbunătățiri pot reduce și riscul de atac de cord. (Sursa: topsante.com)

One thought on “Strugurii, un nou motiv să-i consumăm (Studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *