Stresul, 5 plante medicinale care îl elimină

Stresul, 5 plante medicinale care îl elimină

Stresul poate fi prevenit prin menținerea unei bune igiene mentale și a unui stil de viață sănătos.

De asemenea, dacă îți dai seama că ești foarte stresat, poți apela la câteva remedii pe bază de plante care cu siguranță te vor ajuta să ameliorezi stresul pe care îl simți. Aici sunt câteva dintre ele.

1. Sunătoarea

Academia Mexicană de Neurologie a publicat un studiu care arată că sunătoarea este excelentă pentru ameliorarea stresului, anxietății și nervozității. Această plantă pare să aibă 12 componente biologic active care ajută la relaxare. Cea mai importantă dintre acestea este hiperforina, o substanță sedativă.

2. Valeriana, un clasic al plantelor medicinale în caz de stres

Valeriana este unul dintre cele mai populare medicamente pe bază de plante. Este utilizat pentru tratarea stărilor de nervozitate și, în special, a insomniei. De fapt, această plantă ajută la scăderea activității creierului și la încetinirea ritmului cardiac.

În plus, este important să subliniem faptul că nu trebuie combinat cu administrarea de antidepresive sau medicamente anti-anxietate, deoarece acest lucru ar putea fi periculos. De asemenea, nu este recomandat să îl consumați mai mult de două săptămâni consecutive.

3. Ginseng, un anxiolitic natural

Există mai multe soiuri de ginseng și fiecare dintre ele are proprietăți diferite. De exemplu, ginsengul american este cel mai potrivit pentru combaterea stresului. În schimb, ginsengul asiatic are efecte stimulante şi este mai potrivit pentru stările depresive.

Această minunată plantă este considerată un „adaptogen”. Cu alte cuvinte, ajută mintea să preia presiunea. De asemenea, are efecte pozitive asupra abilităților intelectuale.

4. Mușețelul

 Mușețelul este una dintre acele plante care pot face parte dintr-o farmacie ambulantă. Are multiple efecte benefice asupra sănătății. Unul dintre ele este efectul său calmant. Se recomandă insistent să o luați ca infuzie, însoțită de mere sau ghimbir. La fel, o baie cu apă de mușețel este excelentă pentru relaxarea mușchilor.

Citeşte şi: Digestia, 6 alimente pentru îmbunătățirea ei

5. Tei, una dintre cele mai populare plante medicinale

Teiul este o plantă medicinală care a fost utilizată din timpuri imemoriale pentru calmarea nervilor. Are un efect sedativ asupra sistemului nervos și este, de asemenea, ideal pentru combaterea insomniei.

Pe de altă parte, teiul este foarte potrivit pentru tratarea problemelor de nervozitate, precum indigestia sau durerile de cap. Poate fi consumat sub formă de infuzie, ceai de plante sau să faceți o baie de scufundare în apă cu această plantă.

Alte plante medicinale pentru stres

Există și alte remedii pe bază de plante care sunt eficiente în ameliorarea stresului. De exemplu, Ginkgo biloba, o plantă care a devenit faimoasă pentru că a fost singura care a supraviețuit bombei atomice din Hiroshima.

Lavanda este folosită și pentru tratarea tuturor tipurilor de probleme nervoase. În plus, lămâia este foarte recomandată pentru insomnie. Rozmarinul, hameiul și maca sunt sedative minunate.

Treci printr-o criză stresantă? Amintiți-vă că o bună gestionare este cheia pentru a preveni afectarea bunăstării dumneavoastră. Prin urmare, încercați să vă schimbați obiceiurile cu aceste remedii naturale.

Sursa: amelioratasante.fr

One thought on “Stresul, 5 plante medicinale care îl elimină

Comments are closed.