Spray nazal produs în Franța capabil să elimine 99% din coronavirus

Spray nazal produs în Franța capabil să elimine 99% din coronavirus

O companie franceză, Pharma & Beauty Group, va lansa curând un spray nazal capabil să elimine mai mult de 99% din coronavirus.

Bazat pe apă ionizată, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene, acest dispozitiv medical de clasa I are un scop preventiv. Poate fi folosit după ce o persoană s-ar fi expus unui risc de a contacta boala, după călătoria cu un mijloc de transport sau mersul la cumpărături, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, relatează cnews.fr.

Compania de produse cosmetice din Bouches-du-Rhône explică pe pagina sa de LinkedIn, că spray-ul său „ajută la prevenirea răspândirii virale, eliminarea agenților infecțioși din cavitatea nazală și facilizarea evacuării acestora”. Testele clinice efectuate de Institutul de boli infecțioase din Marsilia au concluzionat că a eliminat mai mult de 99% din virus, în 30 de secunde.

Un spray nazal asemănător a fost dezvoltat și de cercetătorii din Turcia. Aceștia susțin că ucide într-un minut după aplicare, coronavirusul este eliminat.

Sursa: cnews.fr

Citește și: Pietrele vezicale, tratamente pe bază de infuzii

One thought on “Spray nazal produs în Franța capabil să elimine 99% din coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.