Spray nazal anti-COVID-19 disponibil pentru om!

Spray nazal anti-COVID-19 disponibil pentru om!

Un spray nazal care poate oferi o protecție eficientă împotriva virusului COVID-19 a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, folosind materiale deja aprobate pentru a fi utilizate la oameni.

O echipă din Healthcare Technologies Institute a universității a dezvoltat un spray nazal folosind compuși deja larg aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA. Materialele sunt deja utilizate pe scară largă în dispozitivele medicale, medicamente și chiar produse alimentare.

Acest lucru înseamnă că procedurile complexe normale pentru a aduce un nou produs pe piață sunt mult simplificate, astfel încât spray-ul ar putea fi disponibil foarte repede.

Un studiu descrie experimentele de cultură celulară concepute pentru a testa capacitatea soluției de a inhiba infecția. Au descoperit că culturile de virusuri celulare au inhibat infecția până la 48 de ore după ce au fost tratate cu soluția și când au fost diluate de mai multe ori.

Spray nazal compus din polimeri

Spray-ul este compus din doi polimeri polizaharidici. Primul, un agent antiviral numit carrageenan, este utilizat în mod obișnuit în alimente ca agent de îngroșare, în timp ce al doilea, o soluție numită gellan, a fost selectat pentru capacitatea sa de a se lipi de celulele din nas.

Gellanul este o componentă importantă, deoarece are capacitatea de a fi pulverizat în picături fine în interiorul cavității nazale, unde poate acoperi uniform suprafața și poate rămâne la locul de livrare, mai degrabă decât să alunece în jos și în afara nasului.

Autorul principal al lucrării, Dr. Richard Moakes, a spus: „Acest spray nazal este făcut din produse ușor disponibile, care sunt deja utilizate în produsele alimentare și medicamente și am integrat intenționat aceste condiții în procesul nostru de proiectare. Înseamnă că am putea începe producția de masă în câteva săptămâni. „

Pulverizarea funcționează în două moduri principale. În primul rând, prinde și acoperă virusul în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat pe căile obișnuite – fie suflarea nasului, fie înghițirea. În al doilea rând, deoarece virusul este încapsulat în învelișul vâscos al spray-ului, este împiedicat să fie asimilat de corp. Asta înseamnă că va reduce încărcătura virală din corp, dar și chiar dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane printr-un strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată de particule de virus active.

Co-autorul profesorului Liam Grover, spune: „Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Acest spray nazal pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. „

Echipa consideră că spray-ul ar putea fi deosebit de util în zonele în care aglomerarea este mai puțin evitabilă, cum ar fi avioanele sau sălile de clasă. Aplicarea regulată a spray-ului ar putea reduce semnificativ transmiterea bolii.

„Produse ca acestea nu înlocuiesc măsurile existente, cum ar fi purtarea măștii și spălarea mâinilor, care vor continua să fie vitale pentru prevenirea răspândirii virusului. Ce va face acest spray nazal, totuși, este să adăugați un al doilea strat de protecție pentru a preveni și a încetini transmiterea virusului.”, adaugă dr. Moakes.

Sursa: medicalxpress.com

Citeşte şi: Sarcina și implantul mamar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *