Sistemul limfatic, 9 moduri de a-l consolida

Sistemul limfatic, 9 moduri de a-l consolida

Sistemul limfatic joacă un rol fundamental în sănătatea noastră. De aceea este important să îl susținem și să îl întărim. Iată 9 sfaturi care vă vor ajuta:

Eliminați toxinele

Dacă organele primesc prea multe toxine, sunt leneșe și nu mai elimină deșeurile în mod corespunzător. Cele mai importante pentru sistemul limfatic sunt ficatul, intestinele și glandele sebacee, deoarece elimină cleiurile, genul de deșeuri transportate în principal de sistemul limfatic. Una dintre modalitățile de drenare a acestor dispozitive este utilizarea plantelor medicinale, sub formă de tinctură mamă sau capsulă, de 3 ori pe zi, în timpul tratamentelor de una sau două luni: păpădie pentru drenarea ficatului, cătină pentru drenarea intestinelor, soc pentru piele.

Exerciții fizice

Exercițiul este esențial pentru un sistem limfatic funcțional. Atunci când mușchii se contractă, aceștia stimulează mușchii din pereții vaselor limfatice să se contracte. Acestea reușesc apoi să propulseze limfa care nu mai stagnează. Idealul este să practici o activitate fizică în fiecare zi și cel puțin la fiecare 2 sau 3 zile.

Faceți o monodietă

Dacă urmezi o dietă, corpul tău, care nu are substanțe nutritive, va trebui să le extragă din propriile țesuturi (aceasta este autoliza). Și mai întâi autolizează deșeurile și grăsimile. Practicați mai degrabă o dietă de o zi în timpul căreia veți consuma doar legume sau fructe, de exemplu mere sau morcovi (crude, rase, aburite, în suc).

Practicați reflexoterapia plantară

Reflexologia plantară, precum drenajul limfatic, este o metodă terapeutică care acționează direct asupra sistemului limfatic. Pe tălpile picioarelor, aveți zone reflexe care stimulează organele. Printre aceste puncte reflexe, unele stimulează ganglionii limfatici din abdomen, canalul toracic și organele limfatice, cum ar fi splina și amigdalele. Puteți practica singur reflexologia piciorului, în fiecare zi, după ce ați învățat tehnica de la un terapeut specializat.

Luați plante pentru a ajuta sistemul limfatic

Chiparosul, mătura măcelarului, trifoiul dulce sunt plante care vor tonifica pereții vaselor limfatice și a mușchilor acestora, ceea ce favorizează astfel circulația limfei și stimulează, de asemenea, activitatea ganglionilor limfatici, ceea ce întărește sistemul imunitar. A se lua sub formă de capsule, de 2 ori 1-2 capsule pe zi, timp de câteva luni, la recomandarea unui specialist.

Practicați reforma alimentară

Pentru a vă consolida sistemul limfatic, schimbați-vă dieta! Reduceți consumul de brânzeturi, carne grasă, mezeluri, ciocolată, înghețată… atâtea alimente care generează multe deșeuri. Limfa circulă încet când poartă prea multe toxine. Mănâncă ușor și sănătos: fructe, legume, cereale integrale. Utilizarea acestor alimente de către organism dă foarte puține toxine.

Citește și: Tulburările de comportament alimentar

Faceți o cură de hidratare

Dacă beți abundent, veți avea volumul de sânge și volumul limfatic corect. Limfa se regenerează mai ușor decât dacă nu beți sufficient. Recomandarea pentru un sistem limfatic sănătos: beți cel puțin 2,5l de apă și, în mod ideal, 3l, zilnic, sub formă de apă, ceai de plante, suc de legume.

Respirați profund și pe deplin

În jurul cutiei toracice, aveți ganglioni limfatici care sunt cei mai mari din corp și al căror rol este esențial pentru circulația corectă a limfei. Dacă respirați adânc (o respirație profundă) plămânii vi se umflă cu aer, acesta comprimă vasele limfatice și împinge limfa înainte și apoi, când plămânii se dezumflă la o expirație profundă, vasele limfatice aspiră. Dacă practicați această respirație în mod regulat, veți îmbunătăți circulația limfei în corpul dumneavoastră.

Efectuați drenaj limfatic

Drenajul limfatic constă într-un masaj foarte lent, foarte delicat, care urmează căile vaselor limfatice și, prin urmare, acționează asupra ganglionilor limfatici pentru a le descongestiona. Promovează circulația limfei și chiar o poate accelera. Această tehnică de masaj trebuie efectuată de un terapeut specializat. Bine de știut: puteți face autodrenaj limfatic dacă învățați cum să o faceți.

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

One thought on “Sistemul limfatic, 9 moduri de a-l consolida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *