Sindromul de tunel carpian, 5 remedii simple

Sindromul de tunel carpian, 5 remedii simple

Durerea cauzată de sindromul de tunel carpian poate fi invalidantă. Din fericire, există câteva remedii naturale cu proprietăți relaxante care îi minimalizează simptomele.

Hidroterapie pentru tunel carpian

Hidroterapia are efecte interesante asupra disconfortului produs de sindromul de tunel carpian. Prin îmbunătățirea circulației sângelui, minimizează simptomele precum durerea și furnicăturile.

Ceea ce ar trebui să faci ?

Pentru calmarea tunelului carpian vă sugerăm să alternați utilizarea apei calde și reci. Mai întâi, puneți mâna într-un recipient umplut cu apă rece. După 3 sau 4 minute, puneți-o într-un recipient umplut cu apă caldă. Repetați acest lucru de până la 3 ori pe zi, pentru o senzație mai mare de ușurare.

O cataplasmă de argilă

Argila este folosită în scopuri terapeutice de sute de ani. Proprietățile sale antiinflamatorii și remineralizante favorizează ameliorarea mai multor tipuri de durere. Pentru a calma sindromul de tunel carpian, recomandăm utilizarea ei sub formă de cataplasmă.

Ceea ce ar trebui să faci ?

Mai întâi, amestecați câteva linguri de lut cu apă călduță și o lingură de ulei de măsline. Asigurați-vă că obțineți o pastă netedă cu o textură cremoasă. Apoi aplică-l pe mâna dureroasă. Lăsați să acționeze timp de 15 până la 20 de minute, apoi clătiți. Dacă durerea persistă, repetați tratamentul.

Ghimbir

Aplicațiile terapeutice ale ghimbirului nu încetează să ne surprindă. De fapt, este unul dintre cele mai versatile ingrediente naturale din catalogul de remedii alternative. Conținutul său de gingerol, o componentă antiinflamatoare și analgezică, îl face să joace o funcție importantă în ameliorarea durerii cauzate de tunelul carpian.

Ceea ce ar trebui să faci ?

Puteți folosi acest condiment prin uleiuri sau ceaiuri din plante. Dacă alegeți uleiul, amestecați-l cu un ulei purtător (măsline sau nucă de cocos) și aplicați-l cu un masaj delicat.

Dacă utilizați infuzia, o puteți aplica pe piele sau o puteți consuma.

Repetați procesul până când durerea este ușurată.

Ulei de avocado

Uleiul esențial de avocado este un ingredient hidratant și antiinflamator care va fi foarte relaxant atunci când este aplicat. Folosit prin masaj, poate calma tunelul carpian și alte dureri. În plus, reactivează circulația și reduce senzația de rigiditate.

Ceea ce ar trebui să faci ?

În primul rând, încălziți ulei de avocado la o temperatură pe care pielea o poate tolera. Apoi frecați prin masarea zonei afectate, aplicând o presiune ușoară. Lăsați-l să se absoarbă fără clătire și, dacă puteți, acoperiți încheietura cu un bandaj. Faceți tratamentul timp de 2 sau 3 zile la rând, până când durerea este ușurată complet.

Citește și: Dieta antiinflamatorie

Aloe vera pentru ameliorarea sindromul de tunel carpian

De asemenea, puteți folosi gelul Aloe vera ca purtător pentru calmarea uleiurilor esențiale, care vor intensifica efectele activelor. Aplicarea gelului de Aloe vera pe piele va ajuta la calmarea tunelului carpian și a unor simptome, precum amorțeală sau furnicături. Proprietățile sale ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la minimizarea inflamației.

Ceea ce ar trebui să faci ?

Mai întâi, răzuiește gelul rece de pe o frunză de Aloe vera. Apoi frecați zona dureroasă, masând ușor. Dacă doriți, îl puteți combina cu puțin ulei de cocos sau avocado pentru a intensifica efectul. Repetați utilizarea de 2 până la 3 ori pe zi pentru o senzație de ușurare mai îndelungată. Dacă durerea persistă, efectuați tratamentul încă 2 sau 3 zile.

Te preocupă aceste dureri? Nu ezitați să încercați remediile menționate. Dacă observați că simptomele sindromului de tunel carpian nu se ameliorează sau se înrăutățesc, consultați un medic. Specialistul poate sugera alte opțiuni pentru tratamentul dumneavoastră.

Sursa: amelioretasante.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *