Sindromul bradului de Crăciun

Sindromul bradului de Crăciun

Ce este sindromul bradului de Crăciun? Strănuți și ai un nas care curge de îndată ce te apropii de un brad? Poate fi o alergie. În cauză: mucegai de conifere. Care sunt soluțiile?

Vedeta decoratiunilor de Crăciun poate fi responsabilă pentru nas. Sindromul bradului de Crăciun este o realitate tristă capabilă să declanșeze simptomele unei alergii sezoniere în mijlocul Crăciunului.  Este febra fânului în versiunea sa de iarnă! Iată principalele informații de știut despre asta.

Care sunt simptomele acestei alergii la brad?

Nas înfundat sau înfundat, tuse, dificultăți de respirație, conjunctivită, ochi iritați, ochi apos, oboseală, dureri în piept, tulburări de somn… În această pandemie, credeți că ați contractat noul coronavirus, care este responsabil pentru infecția cu Covid-19. Dar este probabil că suferiți de anerhinită alergică.

Persoanele afectate de sindromul de brad de Crăciun au aceleași simptome ca alergiele la polen. În cele mai severe cazuri de acest sindrom, copiii cu astm bronșic pot suferi o criză severă care necesită o cameră de urgență.

Ce alergeni sunt implicați în sindromul bradului de Crăciun?

Când bradul crește în aer liber, mucegaiul se poate adăposti acolo. Odată plasate în locuință, într-un mediu mai cald, aceste microorganisme pot crește și coloniza camera prin spori. Un studiu din SUA a identificat 53 de tipuri de mucegai în 26 de pomi de Crăciun diferiți. Cu cât pomul de Crăciun rămâne mai mult în casă, cu atât este mai mare rata sporilor de mucegai.

Persoanele cu alergii sunt, prin urmare, susceptibile de a dezvolta simptome de rinită.

Ce soluții ar trebui puse în aplicare?

Nu vrei să renunți la bradul de Crăciun „real” pentru a păstra intactă magia Crăciunului? În acest caz, puteți spăla bine copacul și lăsați-l să se usuce afară înainte de a-l pune înapoi în casă de îndată ce este uscat,

Imediat ce apar primele simptome de sindromul bradului de Crăciun, nu ezitați să vă adresați medicului dumneavoastră. Tratamentul se bazează, ca și în cazul unei alergii convenționale la polen, pe utilizarea de antihistaminice.

Citește și: Ce este castravetele amar?

Pentru ameliorarea simptomelor, puteți conecta, de asemenea, un purificator de aer în camera în care se află bradul, și de a minimiza expunerea prin păstrarea copacului doar patru până la șapte zile în casă. Copiii cu alergii sau astm pot fi testați pentru mucegai copac pentru a evita accidentele.

Evită sindromul bradului de Crăciun. Optează pentru un brad sintetic

Cea mai simplă tehnică pentru a depăși problema este de a salva/cruța brazii naturali. Versiunile artificiale sau decoratiunile alternative si ecologice pot limita riscul de alergii.

Dacă alegeți un brad artificial, luați în considerare spălarea sau curățarea acestuia cu un aspirator, deoarece praful și mucegaiul pot, de asemenea, să se cuibărească acolo. Toate ornamentele trebuie curățate, deoarece praful atrage mucegaiul.

Sursa: „Identificarea mucegaiului pe conifere de interior sezoniere”, Analele alergiei, astmului – imunologie, iunie 2011. Foto: pixabay.com

2 thoughts on “Sindromul bradului de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *