Semințele de in, beneficii pentru sănătate și frumusețe

Semințele de in, beneficii pentru sănătate și frumusețe

Semințele de in sunt o tendință pe farfuria noastră și în produsele noastre de înfrumusețare. Ne pot ajuta să slăbim, să luptăm împotriva constipației, să ne hidratăm pielea? În ce formă să le consumăm și în ce cantitate?

Compoziție nutrițională

Aceste mici semințe conțin multe substanțe esențiale pentru organism:

 • Omega-3: Acești acizi grași esențiali nu sunt sintetizați de organism. Cu 2 linguri de semințe de in zilnic, avem 100% din aportul nutrițional recomandat de omega-3.
 • Fibre: semințele de in sunt foarte bogate în fibre. Acestea conțin 30 g la 100 g! Adică toate nevoile zilnice.
 • Lignani: Acestea sunt fitoestrogeni care imită estrogeni naturali. Semințele de in sunt foarte bogate în ea. Cu toate acestea, lignanii reduc riscul de a dezvolta cancer de sân.
 • Vitamina B 9 (folat): semințele de in conțin 93,7 micrograme de vitamină B9 la 100 g. Necesarul zilnic este de 300 micrograme pentru adulți și 400 micrograme pentru femeile însărcinate.
 • Seleniu: este un antioxidant. Există 28 de micrograme la 100 g în semințe de in, când necesarul zilnic este de 60 micrograme.
 • Calciu: semințele de in furnizează 228 mg de calciu la 100 g când necesarul zilnic este de 1000 mg.
 • Magneziu: semințele de in conțin 372 mg la 100 g, iar aportul zilnic recomandat este de 6 mg pe kilogram de greutate pe zi, sau în medie între 360 ​​mg și 420 mg.
 • Mangan: semințele de in conțin 2,48 mg / 100 g din acest antioxidant. Aporturile zilnice recomandate sunt cuprinse între 1 și 2,5 mg.
 • Fier: Conțin 10,2 mg de fier la 100 g. Necesarul zilnic este de 9 mg pentru adulți, mame care alăptează și femei în postmenopauză. Acestea scad la 16 mg pentru femei și la 25 mg pentru femeile însărcinate.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in

Datorită compoziției lor nutriționale foarte interesante, semințele de in au multe beneficii pentru sănătate. De aici și avantajul de a le consuma regulat.

 • Împotriva constipației

Semințele de in conțin atât fibre solubile care se umflă la contactul cu apa din corp, formează mucilagii și au un efect dublu: balast și sătire, cât și fibre insolubile nedigerate de organism și care au, prin urmare, un efect benefic asupra tranzitului.

Cura de semințe de in se poate face timp de 4, 5 până la 6 zile până la regularizarea tranzitului. Pentru a vedea eficacitatea semințelor de in, este nevoie de 24 până la 48 de ore.

 • Ca parte a unei diete de slăbit


Semințele de in promovează stomacul mai plat și reduc balonarea și gazele. Compuse din grăsimi bune, pot facilita pierderea în greutate, cu condiția să fie incluse într-o dietă echilibrată. Deci, nu vă faceți griji, deși furnizează 534 de calorii la 100g.

 • Pentru a limita riscul de cancer mamar


Semințele de in sunt bogate în lignani, acești fitoestrogeni reduc riscul de a dezvolta cancer de sân, în special la femeile aflate în postmenopauză.

 • Pentru a menține sistemul cardiovascular


Semințele de in conțin fitosteroli antioxidanți. Aceștia promovează scăderea colesterolului rău și a tensiunii arteriale. Ca să nu mai vorbim de omega-3, care reduc riscurile cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord, de exemplu.

 • Pentru femeile însărcinate

Semințele de in furnizează o cantitate semnificativă de vitamina B9 sau folat, care este esențială pentru femeile însărcinate, chiar de îndată ce este planificată sarcina. Această vitamină este importantă pentru limitarea riscului de malformații ale sistemului nervos la făt, cum ar fi spina bifida. De asemenea, este esențial pentru dezvoltarea creierului viitorului bebeluș.

 • Pentru vegetarieni

Semințele de in furnizează fier, chiar dacă este pe bază de plante și este mai puțin absorbit de corp. De asemenea, sunt bune pentru conținutul lor de proteine, în jur de 23 g la 100 g.

 • Un beneficiu anti-îmbătrânire


Datorită grăsimilor lor bune – omega-3 – semințele de in promovează reînnoirea celulelor.

Sursa: santemagazine.fr

Citește și: Preeclampsia poate fi dezvoltată de infecția COVID-19

One thought on “Semințele de in, beneficii pentru sănătate și frumusețe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *