Sarcina și implantul mamar

Sarcina  și implantul mamar

Sarcina și implantul mamar. Cele mai frecvente întrebări.

Sarcina și implantul mamar este un subiect delicat, abordat cu finețe atât de chirurgii esteticieni, cât și de pacientele care au în vedere o sarcină.

„Sunt câteva întrebări care apar tot mai frecvent în discuțiile cu pacientele noastre, dezvăluind neliniștile pe care acestea le au față de felul în care implantul mamar le poat afecta o viitoare sarcină. Rolul nostru, al medicilor, este să le oferim răspunsurile oneste, astfel încât decizia finală să fie una corectă.” spune dr. Theodor Motruc, chirurg estetician și fondator Omini Clinic Iași.

Implanturile siliconice vor afecta sănătatea mamei sau a copilului pe timpul sarcinii?

Nu există riscuri ale implanturilor mamare asupra sănătății mamei și a copilului nici înainte, nici în timpul și nici după sarcină. Cu toate că sânii pot suferi modificări dramatice, durabilitatea și viabilitatea implanturilor nu vor fi afectate. Implantul mamar nu trebuie să reprezinte un factor de îngrijorare atunci când vine vorba de o sarcină.

O femeie care a făcut o operație estetică de mărire a sânilor cu implanturi mai poate alăpta?

Majoritatea femeilor pot alăpta după o intervenție chirurgicală de augmentare mamară, cu recomandarea ca sarcina să nu înceapă mai devreme de 6 luni de la operație. Tehnica operatorie de plasare submusculară a implantului îl delimitează de glandele care produc laptele, neafectând procesul de alăptare.

Va fi necesară o procedură de ridicare a sânilor după sarcină?

Nu există o regulă generală. Acest lucru depinde de felul în care organismul reacționează la transformările prin care trece pe perioada sarcinii și a alăptării. De cele mai multe ori însă, schimbările sunt minore.

La cât timp după sarcină se recomandă operația de mărire a sânilor?

Se recomandă ca operația de mărire a sânilor să aibă loc după încheierea perioadei de alăptare, la aproximativ 6 luni (în general, la 2-3 luni de la stabilizarea sânului). În acest interval, organismul reglează nivelul hormonal, iar greutatea corporală se stabilizează.

Dacă vă doriți o schimbare la nivelul bustului și aveți în vedere o sarcină în viitorul apropiat, vă recomandăm să programați o consultație. În urma discuției cu chirurgul estetician, veți ajunge la o soluție personalizată, creată exclusiv după nevoile dumneavoastră, care să vă ofere rezultatul optim dorit. În această perioadă, Omini Clinic vă pune la dispoziție și posibilitatea unei consultații online.

www.ominiclinic.ro

Citește și: A fost indentificat un posibil tratament COVID-19

One thought on “Sarcina și implantul mamar

Comments are closed.