Șamponul cu ceapă: tot ce trebuie să știți

Șamponul cu ceapă: tot ce trebuie să știți

Șamponul cu ceapă este un produs de origine naturală care concentrează substanțe nutritive benefice pentru păr. Se crede că stimulează creșterea, reduce pierderea părului și revitalizează firele care par uscate. Deci, sunteți gata să încercați?

Deși poate părea surprinzător, s-a demonstrat că ceapa are multe proprietăți benefice pentru sănătatea părului. Conținutul său în flavonoide, vitamine, minerale și alte substanțe fitochimice îl face o opțiune bună pentru completarea tratamentelor de înfrumusețare.

Beneficiile șamponului cu ceapă

Când vine vorba de îngrijirea sănătății părului, nu există un produs specific care să fie 100% eficient. Ar trebui să se țină seama de faptul că modificările părului depind de mulți factori, precum nutriția, starea de sănătate. Prin urmare, ar trebui clarificat faptul că șamponul cu ceapă nu este o formulă miraculoasă.

Până în prezent, dovezile efectelor sale sunt limitate și sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra eficacitatea acesteia. Cu toate acestea, datele anecdotice și studiile mici sugerează că poate fi util în combaterea alopeciei, a mătreții și a părului uscat. Să vedem acest lucru în detaliu.

Creșterea parului

Un studiu publicat în Journal of Drug Delivery and Therapeutics a constatat că ceapa este utilă în promovarea creșterii sănătoase a părului. În special, extractele sale adăugate într-un șampon cu nucă de cocos, ricină și eucalipt au oferit următoarele beneficii:

  • Stimularea creșterii părului.
  • Nutriția foliculilor de păr.
  • Păr și scalp hidratat.

Hidratare și revitalizare

Nutrienții din ceapă sunt de ajutor în refacerea părului sănătos, uscat și rupt. Conform unui articol din Life Science Journal, aceasta conține flavonoide precum kaempferol și quercetin, care acționează ca antioxidanți și antiinflamatoare. Aceste substanțe promovează fluxul sanguin și transportul nutrienților. Care este rezultatul? Păr mai hidratat și mătăsos.

Scăderea căderii excesive a părului

Pe lângă stimularea creșterii părului, șamponul cu ceapă pare să ajute la pierderea excesivă a părului. În acest sens, un mic studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie a concluzionat că sucul de ceapă are potențialul de a trata alopecia. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe dovezi.

Controlul mătreții

Remediile cu ceapă au fost un supliment utilizat pe scară largă pentru combaterea mătreții. Acestora li se atribuie proprietăți antifungice și antimicrobiene, ceea ce ar putea explica acest beneficiu. Un studiu a concluzionat că ceapa a avut efecte promițătoare împotriva bolilor asociate ciupercilor. Mai ales atunci când aveți de-a face cu Malassezia furfur, care provoacă mătreață.

Cum se pregătește șamponul cu ceapă?

Există o mare varietate de prezentări de șampon din ceapă pe piață. Cu toate acestea, există o modalitate foarte simplă de a crea un șampon de casă. Acum vom detalia elementele sale și pas cu pas.

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie medie.
  • 350 mililitri de șampon (oricare marcă preferați).

Instrucțiuni

În primul rând, asigurați-vă că aveți un șampon cu miros intens care ascunde mirosul de ceapă. Tăiați ceapa în bucăți mici și așezați-o în sticla de șampon. Închideți sticla, agitați-o câteva secunde și lăsați-o să stea într-un loc răcoros și întunecat, timp de 10 sau 15 zile. Odată ce această perioadă a trecut, filtrați șamponul și începeți să îl folosiți.

Mod de aplicare

Luați echivalentul unei linguri de șampon și aplicați-l peste tot pe păr și pe scalp. Lăsați-l să acționeze aproximativ 5 până la 8 minute cu masaje mici. Aplicați-l de 2-3 ori pe săptămână timp de aproximativ 3 luni. Apoi lăsați părul să se odihnească timp de 1 lună și repetați tratamentul.

Cum se utilizează utilizarea șamponul cu ceapă

Aplicarea acestui șampon poate fi iritantă la persoanele cu scalp sensibil. Prin urmare, înainte de a-l utiliza în întregime, faceți un mic test. Dacă nu există reacții nedorite, îl veți putea folosi fără probleme. Cu toate acestea, dacă observați orice alergie sau iritare, clătiți imediat și încetați să-l mai utilizați.

Sursa: amelioretasante.com / Foto: pixabay.com

Citește și: Deviațiile coloanei vertebrale, terapii alternative

One thought on “Șamponul cu ceapă: tot ce trebuie să știți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *