Salată cu năut și afine

Salată cu năut și afine

Ingrediente salată cu năut și linte:

400 g de năut, clătit, scurs, 70 g quinoa tricoloră, clătită, scursă de apă, 60 g freekeh crapat, 350 g broccoli, tăiat, tăiat buchețele, 145 g edamame decojit congelat, 200 g amestec de roșii, tăiat la jumătate, 4 ridichi, feliate subțiri, 1/2 cană frunze de mentă proaspătă, 2 linguri de pepita, 1 lingură oțet de mere, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 1 lingură sirop de arțar pur, 70 g (1/2 cană) afine.

  • Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 200C/180C forțat cu ventilator. Se unge o tava de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Întindeți năutul în tava pregătită. Pulverizați ușor cu ulei. Coaceți timp de 15 minute sau până când devine auriu și crocant.

  • Pasul 2

Între timp, gătiți quinoa și freekeh-ul într-o cratiță mare cu apă clocotită timp de 12 minute sau până când se înmoaie. Scurgeți și reîmprospătați sub jet de apă rece. Scurgeți bine.

  • Pasul 3

Puneți broccoli și edamame într-un cuptor cu abur peste o cratiță cu apă clocotită. Acoperiți și gătiți la abur timp de 2-3 minute sau până când se înmoaie. Scurgeți și reîmprospătați sub jet de apă rece. Scurgeți bine.

  • Pasul 4

Combinați cerealele fierte, broccoli, edamame, roșiile, ridichile, menta și pepitas într-un castron mare. Se amestecă într-un castron mic oțetul, uleiul și siropul de arțar. Adăugați dressingul în salată și amestecați ușor pentru a se combina. Acoperiți cu năut prăjit, afine și frunze suplimentare de mentă chiar înainte de a servi o minunată salată cu năut și afine. (Foto: taste.com)

Te-ar putea interesa și: Efectul yo-yo ne îngrașă mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *