Punctele negre, 5 soluții naturale

Punctele negre, 5 soluții naturale

Punctele negre sunt depozite grase care se acumulează în porii pielii, care iau această culoare atunci când intră în contact cu bacteriile și aerul.

Prima greșeală pe care să nu o faceți este să încercați să extrageți punctele negre cu unghiile. Riscați să agravați situația promovând infecția și sfârșind cu cicatrici. Așadar, rezistăm tentației și, în schimb, testăm aceste soluții naturale.

Pasul 1: deschideți porii

Înainte de a curăța în profunzime pielea, trebuie să deschideți porii. Acest lucru se poate face prin umplerea unui recipient cu apă clocotită, aplecându-se peste el cu un prosop deasupra capului, de parcă ați face inhalații și rămânând acolo câteva minute. Uscați fața tamponând ușor cu un prosop.

Pasul 2: purificăm

Odată ce pielea este gata să fie curățată, alegem metoda care ne inspiră cel mai mult pentru a purifica porii. Și nu mai rămâne decât să scotociți prin dulapurile din bucătărie pentru a lua măsuri.

Lămâia și punctele negre

Acest ingredient magic este esențial pentru dezinfectarea și desfundarea punctelor negre. Nu numai că servește ca ingredient de bază pentru fiecare tratament, dar poate fi folosit și singur, pur, pentru a restabili pielea limpede.

Stoarceți o lămâie și păstrați sucul într-un recipient care poate fi ținut la frigider.

Folosind o minge de bumbac sau o periuță de dinți moale și curată, aplicați-o pe zonele de tratat. Lăsați sucul să se usuce și repetați operația în fiecare seară înainte de culcare.

Roșia

Tăiați felii de diferite dimensiuni, întindeți-vă și așezați-le pe față până când este complet acoperită. Se lasă să acționeze 15-20 de minute. Proprietățile de detartrare și dezinfectare ale roșiilor vor funcționa pe punctele negre. După expirarea timpului, clătiți cu apă călduță și uscați fața cu un prosop.

Albuș de ou

Visezi la o mască ușoară pentru a-ți îngriji pielea? Nimic nu e mai ușor. Bateți doar un albuș de ou până se rigidizează și adăugați câteva picături de lămâie. Aplicați pe față, insistând pe frunte, nas, bărbie. Lăsați să acționeze un sfert de oră și clătiți ușor.

Bicarbonat

Acțiunea exfoliantă a bicarbonatului este foarte eficientă împotriva punctelor negre. Se amestecă două linguri de pulbere cu jumătate de suc de lămâie pentru a forma o pastă groasă. Aplicați-l pe zonele de tratat și lăsați-l să stea aproximativ 20 de minute înainte de a clăti cu apă rece. Acest lucru se poate face în fiecare zi timp de aproximativ o săptămână pentru a vedea rezultatele.

Iaurt

Dacă gândul de a aplica roșii sau bicarbonat de sodiu pe pielea sensibilă te sperie, optează pentru masca de iaurt. Amestecă două linguri de iaurt simplu și o jumătate de lingură de suc de lămâie, așează masca pe față și lasă să acționeze un sfert de oră. Clătiți cu apă călduță și admirați rezultatele. Spuneți adio la punctele negre!

Sursa: santemagazine.fr / Foto: Angelo Esslinger

Citește și: Menta și senzația de prospețime

One thought on “Punctele negre, 5 soluții naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.