Pulpă de porc glazurată

Pulpă de porc glazurată

Ingrediente Pulpă de porc glazurată:

jumătate de pulpă de porc (cu şorici şi os ) – aproximativ  4,5 kg, 275g zahăr tos, 2 bucăţi de anason, 1 baton de scorțișoară, cuișoare, 5 linguri sos de peşte, 1 lingură de ghimbir proaspăt ras, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, piper negru proaspăt măcinat, coriandru proaspăt.

Mod de preparare Pulpă de porc glazurată:

Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Cu un cuțit eliminaţi şoricul, dar păstraţi grăsimea. Faceţi uşor cu cuţitul în grăsime un model de diamant. Așezați pulpa în vasul de copt. Acoperiți bine vasul cu folie și coaceți timp de două ore sau până când un termometru pentru carne, introdus în cea mai groasă parte, înregistrează 42 ° C.

Pasul 2. Între timp, amestecați zahărul, anasonul, scorțișoara și cuișoarele  într-o cratiță mare. Puneţi la foc mediu-mare și se fierbe, înclinând și agitând tigaia frecvent, dar fără a amesteca, timp de 6-7 minute sau până când zahărul s-a topit complet și a devenit brun. Îndepărtați tigaia de pe foc și adăugați cu grijă 1 cană de apă fierbinte. Puneți din nou la foc mediu-mare și amestecați timp de 1 minut sau până când zahărul s-a topit bine. Luaţi de pe foc și adăugaţi sosul de pește, ghimbirul și usturoiul. Puneţi piper după gust. Lăsaţi la răcit la temperatura camerei înainte de a glazura. Rezervați o cană de glazură de caramel pentru servire.

Pasul 3. Măriți temperatura cuptorului la 200C. Folosind o pensulă de patiserie, puneţi o parte din glazură peste pulpă. Continuați să coaceți piciorul, neacoperit şi la fiecare 10 minute ungeţi cu glazură, timp de 30 de minute sau până când cea mai groasă parte a șuncă înregistrează 54 ° C pe un termometru de carne. Puneți pulpa de porc glazurată deoparte timp de 15 minute să se odihnească înainte de servire.

Sursa: taste.com.au

Citeşte şi: Salată de morcovi cu ananas şi coriandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.