Pui cu nuci, alune, cartof dulce și măr

Pui cu nuci, alune, cartof dulce și măr

Pui cu nuci, alune, cartof dulce și măr

Ingrediente

  • 2-3 bucăți de varză de Bruxelles
  • 1 măr
  • 1 cartof dulce, mare
  • 1 lingură de nuci pecan
  • 1 lingură de miez de nucă
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de muștar
  • 2 bucăți de piep de pui

Mod de preparare pui cu nuci:

  • Preîncălziți cuptorul la 425 de grade. Spălați și uscați toate produsele. Tăiați și înjumătățiți varza de Bruxelles. Tăiați mărul și cartoful dulce în cubulețe. Zdrobițile nucile și alunele.
  • Așezați, în zone diferite, varza, cartorul dulce și mărul pe o foaie de copt cu un strop de ulei, sare și piper. Prăjiți pe raftul de sus până când se rumenesc și se înmoaie, 20-25 minute.
  • Între timp, într-un castron mic, combinați nucile pecan, nucile, un strop de ulei și un vârf de sare și piper. Trecem puiul prin acest amestec și îl așezăm pe o a doua foaie de copt. Împrăștiați în mod egal jumătate din dressingul cu miere și muștar (păstrați restul pentru servire) pe bucățile de pui. Coaceți pe grătarul de mijloc până când sunt aurii și fierte, 15-18 minute.
  • Puneți puiul, legumele prăjite și mărul pe farfurie. Serviți cu amestecul rămas de miere și muștar. Foto: hellofrash.com

Citește și: Busuiocul, beneficii pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *