Produse cosmetice pentru copii potențial cancerigene

Produse cosmetice pentru copii potențial cancerigene

Un studiu, realizat de oamenii de știință de la Columbia University, a constatat că majoritatea copiilor din Statele Unite folosesc produse cosmetice care pot conține substanțe cancerigene și alte substanțe chimice toxice.

Studiul, bazat pe peste 200 de sondaje, arată că 79% dintre părinți spun că copiii lor de 12 ani sau mai mici folosesc produse cosmetice (cele de machiaj sau de corp) comercializate copiilor, cum ar fi sclipici, vopsea de față și luciu de buze.

Cercetările anterioare au arătat că aceste produse au adesea substanțe chimice toxice, cum ar fi: plumb, azbest, PFAS, ftalați și formaldehida. Substanțele chimice toxice care se găsesc în produsele de machiaj și pentru corp pentru copii (CMBP), precum metalele grele, sunt deosebit de dăunătoare pentru sugari și copii. Aceste substanțe chimice, dacă sunt adăugate în mod intenționat sau prezente ca contaminanți, au fost legate de cancer, efecte negative asupra dezvoltării neurologice și alte efecte grave și ireversibile asupra sănătății.

„Există tot mai multe dovezi ale ingredientelor dăunătoare incluse adesea în cosmeticele pentru adulți și CMBP. Copiii sunt mai sensibili din punct de vedere biologic la efectele toxicelor”, spune co-autorul studiului, Eleanor A. Medley.

Te-ar putea interesa și: Sănătatea inimii, cele mai bune 10 alimente

Acest studiu vine în momentul în care unele state, precum New York și Washington, iau în considerare înăsprirea reglementărilor privind consumatorii în ceea ce privește jucăriile, machiajul și produsele de îngrijire personală.

Revenind pe meleagurile noastre, tu știi ce conțin produsele cosmetice pe care le folosește copilul tău?

Sursa: Rezultatele sunt publicate în International Journal of Environmental Research and Public Health.