A fost indentificat un posibil tratament COVID-19

A fost indentificat un posibil tratament COVID-19

Pandemia continuă să provoace boli semnificative și decese, în timp ce opțiunile de tratament COVID-19 rămân limitate. Oamenii de știință din Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude au descoperit o strategie potențială de prevenire a inflamației care pune viața în pericol, afectarea plămânilor și insuficiența organelor la pacienții cu COVID-19.

Oamenii de știință au identificat medicamentele după ce au descoperit că răspunsul imun hiperinflamator asociat cu COVID-19 duce la afectarea țesuturilor și la insuficiența multi-organe la șoareci prin declanșarea căilor inflamatorii de moarte a celulelor. Cercetătorii au detaliat modul în care a funcționat calea de semnalizare a morții celulare inflamatorii, ceea ce a dus la terapii potențiale pentru a perturba procesul.

„Înțelegerea căilor și mecanismului care determină această inflamație este esențială pentru a dezvolta strategii eficiente de tratament. Am identificat, de asemenea, citokine specifice care activează căile de moarte a celulelor inflamatorii si au un potential considerabil pentru tratamentul COVID-19 si alte boli extrem de fatale, inclusiv sepsis.”, a spus autorul studiului, Thirumala-Devi Kanneganti, Ph.D., vicepreședinte al Departamentului de Imunologie.

COVID-19, citokine și moarte celulară inflamatorie

Infecția este marcată de creșterea nivelului sanguin al citokinelor multiple. Aceste proteine ​​mici sunt secretate în principal de celulele imune pentru a asigura un răspuns rapid pentru a restricționa virusul. Unele citokine declanșează, de asemenea, inflamația.

Expresia furtuna de citokine a fost folosită pentru a descrie nivelurile crescute de citokine din sânge și alte modificări imune care au fost observate și în COVID-19, sepsis și tulburări inflamatorii, cum ar fi limfohistiocitoza hemofagocitară (HLH). Dar căile specifice care inițiază furtuna de citokine și inflamația ulterioară, leziunile pulmonare și insuficiența organelor în COVID-19 și în celelalte tulburări au fost neclare. De asemenea, lipseau mecanismele celulare și moleculare care definesc în mod cuprinzător furtuna de citokine.

Echipa lui Kanneganti s-a concentrat pe un set selectat de cele mai ridicate citokine la pacienții cu COVID-19. Oamenii de știință au arătat că nici o citokină nu a indus moartea celulelor în celulele imune înnăscute.

Cercetatorii de la St. Jude au încercat apoi 28 de combinații de citokine și au găsit doar un duet care, lucrând împreună, a indus o formă de moarte inflamatorie a celulelor descrisă anterior de Kanneganti drept PANoptoză. Citokinele sunt factor de necroză tumorală (TNF) -alfa și interferon (IFN) -gamma. PANoptoza este un tip unic de moarte celulară care prezintă coordonarea a trei căi diferite de moarte celulară – piroptoza, apoptoza și necroptoza. PANoptoza alimentează inflamația prin moartea celulară, rezultând în eliberarea mai multor citokine și molecule inflamatorii.

Citește și: Şi alimentele sănătoase ne pot sabota greutatea

Anchetatorii au arătat că blocarea căilor individuale de moarte a celulelor a fost ineficientă în oprirea morții celulare cauzate de TNF-alfa și IFN-gamma. O privire mai atentă asupra proteinelor care alcătuiesc căile au identificat mai multe, inclusiv caspaza-8 și STAT1, care au fost esențiale pentru PANoptoză ca răspuns la aceste citokine. Ștergerea acestor proteine ​​a blocat PANoptoza în celulele imune înnăscute numite macrofage.

One thought on “A fost indentificat un posibil tratament COVID-19

Comments are closed.