Pleoapele umflate: cauze și tratamente

Pleoapele umflate: cauze și tratamente

Pleoapele umflate nu sunt doar o problemă estetică, pot fi o reflectare a unei patologii semnificative.

Pleoapele sunt o parte a corpului nostru formată din piele, mușchi și membrană mucoasă care acoperă ochii. Funcția lor principală este de a proteja ochiul de orice agent care l-ar putea răni. De asemenea, permit globului ocular să rămână umed tot timpul.

Este adevărat că odată cu îmbătrânirea, pleoapele tind să-și piardă consistența. Acesta este motivul pentru care persoanele în vârstă au pleoape umflate sau pungi sub ochi. Același lucru este valabil și atunci când oboseala și stresul se acumulează. Cu toate acestea, există multe alte cauze pentru a se întâmpla acest lucru și este important să le reperăm la timp.

De ce apar pleoapele umflate?

După cum am menționat deja, pleoapele umflate sunt foarte frecvente. Aceasta este o situație care crește în special odată cu vârsta. Într-adevăr, de-a lungul anilor, toate țesuturile tind să slăbească, inclusiv pe cele ale pleoapelor.

Un alt motiv principal este oboseala și lipsa somnului. Același lucru este valabil și pentru obiceiurile proaste, cum ar fi consumul de alcool sau fumatul.

Pleoapele umflate sunt, de asemenea, rezultatul unei retenții excesive de lichide. Acest lucru se poate datora unei probleme circulatorii, cum ar fi hipertensiunea arterială sau consumul de sare prea mare.

Persoanele cu alergii suferă adesea de această problemă. Acest lucru poate apărea atât într-o reacție alergică ușoară – o reacție de primăvară, de exemplu, la persoanele cu alergii la polen – cât și în formele severe. De fapt, reacțiile anafilactice sunt caracterizate, printre alte semne, prin umflarea pleoapelor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că umflarea pleoapelor poate fi un simptom al unei infecții. În mod logic, acest lucru apare și după o lovitură în zonă, fie într-o luptă, fie în orice alt tip de traumatism.

În cele din urmă, o altă cauză comună este stye. Acestea sunt glande la marginea pleoapei care se infectează. Se numesc glande Meibomiene. De obicei, este însoțit de durere și roșeață.

Care este tratamentul pleoapelor umflate?

Tratamentul pentru pleoapele umflate depinde de cauză. Cu toate acestea, există câteva măsuri generale care pot ajuta la prevenirea sau îmbunătățirea majorității cazurilor.

În primul rând, este foarte important să dormiți bine. Oamenii de știință recomandă să dormiți în jur de 8 ore pe zi. Învățarea de a gestiona stresul și anxietatea este, de asemenea, esențială, deoarece influențează și calitatea somnului.

Ideea este de a menține un stil de viață sănătos adoptând o dietă echilibrată. Controlul cantității de sare ingerată ajută la îmbunătățirea retenției și circulației fluidelor. De asemenea, este necesar să se controleze consumul de alcool și să se evite toate celelalte tipuri de droguri.

Citește și: Cum să învingi frica de eșec?

Dacă, în ciuda acestor măsuri, pleoapele rămân umflate, cel mai bine este să consultați un medic. Dacă acesta este un simptom alergic, este foarte probabil ca umflarea să dispară odată cu administrarea unui antihistaminic sau prin îndepărtarea de alergen.

Pentru infecții, medicul va prescrie probabil un antibiotic pentru a le trata. Poate fi administrat pe cale orală, dar cel mai adesea se administrează sub formă de picături pentru ochi sau local pe pleoapă.

Sursa: amelioretasante.com / Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *