Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Ingrediente Plăcintă însiropată:

un pachet foi de placintă, 200g unt, 4 căni zahăr, 8 căni de lapte, 6 ouă, o cană griş, esenţă de vanilie, 2 căni apă, 2 linguri miere de albine, 1 beţişor scorţişoară, coajă rasă de la o lămâie bio, sucul de la jumătate de lămâie, sare.

Mod de preparare Plăcintă însiropată:

Pregătim crema adăugând într-o oală cu fundul mai gros cele 8 căni de lapte cu un praf de sare şi vanilia. O lăsăm la foc mediu până ce laptele s-a înfierbântat, amestecând din când în când. Adăugăm cana de griş în ploaie, amestecând continuu cu un tel până ce s-a îngroşat compoziţia. Luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm 100g de unt tăiat cubuleţe. Amestecăm şi lăsăm deoparte la răcit până la temperature camerei.

Batem cu mixerul cele 6 ouă şi o cană de zahăr într-un bol separat, până ce obţinem o cremă spumoasă.  După ce crema de lapte cu griş s-a răcit, punem compoziţia spumoasă şi o omogenizăm.

Ungem o tavă înaltă cu puţin unt topit din cele 100g rămase şi punem jumătate din foi în tavă, una câte una, iar fiecare foaie am stropit-o cu unt topit. (Nu ungeţi foile cu pensula deoarece se vor lipi între ele). Punem crema şi o întindem bine, după care aşezăm cealaltă jumătate de foi în acelaşi mod. Turnăm untul rămas peste placintă şi o punem la cuptorul preîncalzit la 180C pentru o oră şi 15 minute.

Pregătim siropul din cele 3 căni cu zahăr, 2 căni cu apă, coaja de lămâie rasă, beţisorul de scorţişoara şi sucul de la jumătate de lămâie (15 minute la foc mic). La final punem cele 2 linguri de miere. După ce scoatem plăcinta din cuptor, adăugăm siropul treptat, după gust. Placinta însiropată trebuie să se răcească timp de o oră, după care se poate servi.

Sursa foto: sultana.ro

Citeşte şi: Ce mâncăm la serviciu?

One thought on “Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *