Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Ingrediente Plăcintă însiropată:

un pachet foi de placintă, 200g unt, 4 căni zahăr, 8 căni de lapte, 6 ouă, o cană griş, esenţă de vanilie, 2 căni apă, 2 linguri miere de albine, 1 beţişor scorţişoară, coajă rasă de la o lămâie bio, sucul de la jumătate de lămâie, sare.

Mod de preparare Plăcintă însiropată:

Pregătim crema adăugând într-o oală cu fundul mai gros cele 8 căni de lapte cu un praf de sare şi vanilia. O lăsăm la foc mediu până ce laptele s-a înfierbântat, amestecând din când în când. Adăugăm cana de griş în ploaie, amestecând continuu cu un tel până ce s-a îngroşat compoziţia. Luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm 100g de unt tăiat cubuleţe. Amestecăm şi lăsăm deoparte la răcit până la temperature camerei.

Batem cu mixerul cele 6 ouă şi o cană de zahăr într-un bol separat, până ce obţinem o cremă spumoasă.  După ce crema de lapte cu griş s-a răcit, punem compoziţia spumoasă şi o omogenizăm.

Ungem o tavă înaltă cu puţin unt topit din cele 100g rămase şi punem jumătate din foi în tavă, una câte una, iar fiecare foaie am stropit-o cu unt topit. (Nu ungeţi foile cu pensula deoarece se vor lipi între ele). Punem crema şi o întindem bine, după care aşezăm cealaltă jumătate de foi în acelaşi mod. Turnăm untul rămas peste placintă şi o punem la cuptorul preîncalzit la 180C pentru o oră şi 15 minute.

Pregătim siropul din cele 3 căni cu zahăr, 2 căni cu apă, coaja de lămâie rasă, beţisorul de scorţişoara şi sucul de la jumătate de lămâie (15 minute la foc mic). La final punem cele 2 linguri de miere. După ce scoatem plăcinta din cuptor, adăugăm siropul treptat, după gust. Placinta însiropată trebuie să se răcească timp de o oră, după care se poate servi.

Sursa foto: sultana.ro

Citeşte şi: Ce mâncăm la serviciu?

One thought on “Plăcintă însiropată cu cremă din griş

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *