Petele roșii pe piele

Petele roșii pe piele

Petele roșii de pe piele nu trebuie să fie o problemă de sănătate, atâta timp cât nu ne deranjează, nu determină mâncărime sau sângerare. Într-un astfel de caz, trebuie să ne consultăm cu un specialist.

Potrivit unui studiu publicat în American Family Physician, este o problemă care afectează până la 50% dintre adulți. În plus, acestea tind să apară pe trunchi și extremități, până la câțiva milimetri în diametru. Nu au de obicei consecințe clinice, dar este recomandată revizuirea lor.

Ce sunt mai exact punctele roșii pe piele?

Punctele roșii de pe piele sunt mici dilatații capilare datorate alterărilor sistemului vascular. Ele apar de obicei în zona brațelor și pe piept.

Cea mai caracteristică formă de prezentare a acestuia constă în apariția unor puncte mici cu o suprafață netedă sau ușor ridicată, a cărei dimensiune variază între 1 și 5 mm în diametru. De fapt, datorită aspectului său, mulți ajung să creadă că este o aluniță.

Pe de altă parte, este necesar să se specifice următoarele: sunt tumori benigne. Sunt simple acumulări de celule melanocitice, care, spre deosebire de alunițe, nu tind să fie maligne.

De ce apar petele roșii?

Până în prezent, nu se cunoaște cauza exactă a apariției punctelor roșii pe piele. Cu toate acestea, potrivit datelor publicate în Colegiul American de Osteopatie de Dermatologie, acestea sunt asociate cu îmbătrânirea și tind să crească ca număr pe măsură ce persoana îmbătrânește.

Cu toate acestea, ele sunt legate și de factori genetici, modificări hormonale, expunerea la substanțe chimice și climă.

Ar trebui să fiu îngrijorat de aspectul lor?

Subliniem, încă o dată, faptul că punctele roșii de pe piele nu sunt canceroase și, prin urmare, nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Dacă aveți semne ale acestor pete, luați în considerare următoarele:

Aveți grijă ca cantități mari să nu apară într-o anumită zonă.

Petele roșii de pe piele nu ar trebui să ne deranjeze. Adică, dacă vă doare, vă mâncăresc sau vă deranjează, consultați-vă medicul.

De asemenea, petele roșii de pe piele nu trebuie să sângereze. Dacă doar atingându-le, ele sângerează, mergeți la dermatologul dumneavoastră.

Rețineți, de asemenea, tonalitatea și forma. Dacă în orice moment culoarea roșie devine întunecată sau marginile sale devin aspre sau neuniforme, vorbiți cu un specialist.

Citeşte şi: Pătrunjelul și proprietățile sale medicinale

Ce pot face pentru a le elimina?

Deși, de obicei, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea noastră, există cei care văd aceste pete mici ca fiind ceva incomod de fiecare dată când vor să poarte un decolteu sau bluze.

Este important de reținut că nu ar trebui niciodată să încercăm să le eliminăm acasă folosind metode naturale. Deși există soluții inofensive, unele pot fi periculoase.

Petele roșii de pe piele pot măsura între 6 sau 7 milimetri, sunt capilare și, prin urmare, nu ar trebui să încercăm niciodată să le extragem. Vor fi întotdeauna dermatologii cei care ne vor explica opțiunile pe care le avem pentru a le elimina.

Un laser sau cuțit electrochirurgical sau electrofulgurator este utilizat în general pentru a arde punctul roșu. În acest fel, nu vor mai apărea niciodată. Este o tehnică sigură.

Dacă observați alte anomalii sau complicații la petele roșii, solicitați sfatul unui medic.

Sursa: mejorconsalud.com

One thought on “Petele roșii pe piele

Comments are closed.