Peștele gras reduce riscul bolilor cardiovasculare

Peștele gras reduce riscul bolilor cardiovasculare

Un studiu efectuat pe aproape 200.000 de persoane evidențiază efectul benefic al omega 3 conținut de peștele gras în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

191.558 de oameni din 58 de țări și 5 continente au participat la studiu. Pe parcursul acestuia, oamenii de știință au reușit să confirme că peștele gras este cu adevărat benefic în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Știam deja că peștii grași erau buni pentru sănătate: sunt bogați în acizi grași, ne îmbunătățesc nivelul colesterolului, limitează supraponderalitatea, reduc riscul de depresie, demență, inflamație internă… Acum s-a constatat că sunt buni în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, mai ales la persoanele cu antecedente sau cu risc crescut.

ACCIDENTE CARDIOVASCULARE REDUSE CU 16%

Dintre cei studiați, aproximativ 51.000 aveau o tulburare cardiovasculară. Oamenii de știință au studiat mai îndeaproape – de mai bine de șapte ani – consumul lor de pește gras, precum somon, ton, sardine, hering… Concluzia? Cei care au consumat cel puțin două porții pe săptămână și-au văzut riscul de a dezvolta un accident cardiovascular (infarct miocardic, accident vascular cerebral …) scăzând cu 16%. De asemenea, riscul de deces al acestor persoane cu risc a scăzut cu 18%.

„Peștele gras este bun pentru sănătate, dar nu face posibilă evitarea 100% a declarării acestui tip de patologie. Însă, pentru persoanele cu risc, este deosebit de benefic. Consumul acestuia de două ori pe săptămână are mult mai multe beneficii decât riscuri”., afirmă medicul Dariush Mozaffarian, intervievat de Rețeaua JAMA.

Sursa: jamanetwork.com

Citește și: Genuflexiunile, cum ne ajută sănătatea?

One thought on “Peștele gras reduce riscul bolilor cardiovasculare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *