Oţetul de mere, utilizările sale pentru sănătate

Oţetul de mere, utilizările sale pentru sănătate

Pur sau diluat în apă, oțetul de mere poate fi folosit în locul balsamului, al loțiunii de tonifiere, al tratamentului obișnuit pentru a îmbunătăți digestia și a multor alte produse.

Folosit ca remediu natural de către bunicii noștri, oțetul de mere este o alternativă eficientă și economică la multe medicamente și produse de înfrumusețare. Alege un oțet de calitate, organic și, dacă este posibil, artizanal. Bogat în vitamine, enzime, acizi esențiali și oligoelemente, ajută la reechilibrarea organismului și la lupta împotriva micilor afecțiuni zilnice.

Oțetul de mere ajută la menținerea pielii frumoase

Oțetul de mere are calități astringente și antibacteriene care sunt foarte utile pentru curățarea profundă a pielii. Îl puteți folosi ca loțiune tonifiantă, diluându-l în apă și aplicându-l pe față cu o minge de bumbac.

De asemenea, ajută la calmarea mâncărimilor, reducerea acneei și a petelor pielii, ameliorarea eczemelor, vindecărea rănilor, calmarea arsurilor solare și arsurilor minore. Câteva picături de oțet pur aplicate pe un coș ajută la uscare.

Ajută lupta împotriva tulburărilor digestive

Încorporarea câtorva linguri de oțet de mere pe zi în dietă este eficientă în calmarea arsurilor la stomac și în facilitarea digestiei, stimulând reînnoirea florei intestinale. Îl puteți folosi ca remediu preventiv înainte de o masă mare, consumând un pahar de apă cu o lingură de oțet de mere cu jumătate de oră înainte de a mânca. Aceeași soluție ajută la lupta împotriva constipației temporare. Mic bonus: proprietățile sale de ardere a grăsimilor favorizează pierderea în greutate.

Oțet de mere pentru păr strălucitor

Părul tău este uscat și din ce în ce mai plictisitor? Culoarea ta se estompează? Mătreața îți strică viața? Oțetul de mere este cheia pentru rezolvarea tuturor acestor probleme. Este potrivit pentru toate tipurile de păr și ajută la reducerea efectului calcarului, lăsând părul suplu și mai ușor de desfăcut.

Se amestecă aceeași cantitate de apă și oțet într-o sticlă și se folosește acest produs ca balsam sau mască, lăsându-l pe părul umed aproximativ 20 de minute după șamponare. Clătiți bine și admirați rezultatul.

Te-ar putea interesa şi: Litiaza biliară

Rezolvă micile griji ale vieții de zi cu zi

Utilizările oțetului de mere pentru tratarea afecțiunilor sunt foarte variate. Fiind un tratament zilnic diluat într-un pahar cu apă, ajută la ameliorarea problemelor de artrită, tendinită și osteoartrita, îmbunătățește circulația sângelui prin eliminarea colesterolului rău și lupta împotriva insomniei.

Ca o gargară, tratează durerile de gât, inhalarea, durerile de cap și, într-o baie fierbinte, ajută la relaxare și ameliorarea durerilor musculare.

Evitați consumul zilnic de oțet de mere. Preferați să-l beți pentru o problemă vizată sau ca un remediu care să nu depășească 3 săptămâni până la 1 lună. În plus, este contraindicat în cazurile de gastrită, ulcer sever sau reflux gastroesofagian.

Sursa: santemagazine.fr

One thought on “Oţetul de mere, utilizările sale pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *