Osteoartrita: tratament eficace pe bază de plasmă

Osteoartrita: tratament eficace pe bază de plasmă

Osteoartrita: un nou studiu raportează rezultate bune în tratarea ei folosind plasmă bogată în trombocite. Cu toate acestea, acest studiu pilot a fost realizat doar pe douăsprezece persoane și, prin urmare, va trebui confirmat de alte lucrări.

Este posibil ca cercetătorii să fi dezvoltat un tratament nou pentru osteoartrita. Într-un mic studiu pilot, adică un studiu de fază II conceput pentru a evalua doza minimă efectivă a medicamentului testat și posibilele sale efecte secundare, acestea raportează beneficiile tratamentului cu plasmă bogată în trombocite.

Publicat în luna august în revista Regenerative Medicine, studiul a arătat că o singură injecție de plasmă bogată în trombocite și leucocite (globule albe) a îmbunătățit semnificativ mobilitatea funcțională, durerea și calitatea vieții pentru toți cei doisprezece pacienți.

În acest studiu despre osteoartrita, oamenii de știință au încorporat tehnologie purtabilă pentru a evalua obiectiv rezultatele funcționale, cum ar fi timpul de așteptare, timpul necesar unei persoane pentru a se ridica de pe un scaun. Deoarece, în afară de această tehnologie, rezultatele se bazează pe feedback-ul subiectiv al pacienților cu privire la osteoartrita lor.

Denumit LR-PRP, produsul injectat aici este preparat din sângele pacientului, din care au fost eliminate celulele roșii, iar concentrația de trombocite și celule albe din sânge a fost crescută.

„În acest studiu, am constatat că o singură injecție de LR-PRP în genunchi îmbunătățește semnificativ mobilitatea funcțională, durerea și calitatea vieții la șase săptămâni”, afirmă dr. Prathap Jayaram, co-autor la studiu și profesor în departamentul de medicină fizică, reabilitare și chirurgie ortopedică la Baylor College of Medicine (Texas, SUA).

„Din cunoștințele noastre, studiul nostru este primul care a raportat eficacitatea LR-PRP asupra rezultatelor funcționale obiective folosind tehnologia senzorului portabil și rezultatele validate ale pacientului. Rezultatele noastre oferă o bază pentru efectuarea de studii clinice randomizate mai mari pentru acest tip de tratament ”, a adăugat el.

Sursa: santemagazine.fr

Citește și: Tulburările de învățare la copii

One thought on “Osteoartrita: tratament eficace pe bază de plasmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *