Oregano: care sunt beneficiile sale?

Oregano: care sunt beneficiile sale?

Oregano, bogat în tanini și fenoli antiinflamatori, ameliorează migrenele, durerile dentare și scade sindroamele premenstruale.

Agenția franceză pentru medicamente îi recunoaște eficacitatea în tratamentul simptomatic al tulburărilor digestive, cum ar fi balonarea epigastrică, încetinirea digestiei, flatulența, dar și în cursul bolilor bronșice benigne acute.

Proprietățile sale antibacteriene și ale uleiului său esențial au fost demonstrate asupra bacteriilor Escherichia coli și Listeria monocytogenes. Uleiul esențial este, de asemenea, eficient împotriva mai multor paraziți intestinali.

Oregano: utilizare și instrucțiuni

Părțile utile ale oreganului, atât în ​​gătit, cât și în medicina pe bază de plante, sunt frunzele și vârfurile înflorite.

Oregano poate fi consumat ca decoct la maximum 12 grame pe zi. În infuzie, este recomandabil să puneți 40 de grame de oregano proaspăt în 75 ml de apă clocotită timp de cinci minute și să beți o ceașcă, de două până la trei ori pe zi. Această doză este adecvată în special pentru colici, spasme esofagiene și perioade dureroase.

Când este inhalat, oregano calmează tusea și favorizează expectorarea. Este recomandabil să scufundați 25 de grame de oregano, de preferință proaspăt, în 50 ml de apă foarte fierbinte timp de 10 minute, apoi să respirați deasupra infuziei timp de cel puțin cinci minute și aceasta, de mai multe ori pe zi. Pentru mai multă eficiență, acoperă-ți capul cu un prosop.

Sub formă de apă florală sau capsule pentru a stimula sistemul imunitar la începutul iernii.

Citește și: Spray nazal produs în Franța capabil să elimine 99% din coronavirus

Precauții

Oregano nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială datorită acțiunii sale tonifiante.

De asemenea, nu este recomandat persoanelor care urmează terapie anticoagulantă din cauza conținutului său de vitamina K și persoanelor care urmează terapie triplă sau chimioterapie.

Sursa: future-sciences.com / Foto: pixabay.com

Notă: Pentru evitarea eventualelor neplăceri, vă recomandăm ca orice tratament naturist să fie utilizat doar la recomandarea unui specialist.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *