Nucile, mereu pline de beneficii

Nucile, mereu pline de beneficii

Forma miezului i-a determinat pe oameni, încă din Antichitate, să considere nucile alimentele creierului. Studiile ştiinţifice au confirmat efectul benefic al acestora pentru întreaga sănătate:

* Cercetătorii de la Barcelona’s Hospital Clinico au ajuns la concluzia cǎ 8 nuci consumate zilnic sunt suficiente pentru a previni apariţia atacului vascular cerebral.

* Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină, iar probabilitatea de a face diabet zahart scade cu 30% la persoanele care consumǎ cel puţin 30 g nuci pe zi, de 5 ori pe săptămână.

Citeşte şi: Cum tratăm obezitatea la copil şi adolescent

* Oftalmologii americani spun cǎ un consum bogat de nuci împiedică distrugerea fotoreceptoarelor, cele mai importante celule ale retinei, reducând semnificativ riscul de a dezvolta AMD (degenerarea maculară provocată de îmbătrânire).

* Cercetătorii americani de la Universitatea din California au constatat că nucile, consumate des, cresc considerabil atât cantitatea, cât şi calitatea spermei.

* Acidul alfa linoleic din compoziţia nucilor tratează tulburările de ritm cardiac.

* Ameliorează bolile de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie.

* Reglează funcţiile endocrine, fiind utile în caz de tulburări ale hipofizei şi insuficienţă suprarenală, tulburări de ciclu menstrual, dar şi la menopauză.

* Conţinutul bogat în fosfor protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor.

* Nucile reduc nivelul factorului de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care are un rol în declanşarea cancerului la prostată.

* Consumul regulat de nuci – două sau mai multe porţii pe săptămână -, scade riscul de cancer la sân cu până la 36%.

Foto: picjumbo.com

One thought on “Nucile, mereu pline de beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *