Metode sănătoase de a reduce porţiile

Metode sănătoase de a reduce porţiile

Autor: Mariana Chelariu, specialist nutriţie şi dietetic

Pentru a vă atinge obiectivele, voi enumera câteva metode sănătoase de a reduce porţiile. Pentru a pierde în greutate ar trebui să ardeţi mai multe calorii decât consumaţi, dar şi să alegeţi sursele potrivite de nutrienţi. Asta nu înseamna nicidecum că vă este sortit să vă fie foame tot timpul!

1. Înainte de masă beţi un pahar cu apă

Dacă veţi bea un pahar mare cu apă cam cu 10 minute înainte de fiecare masă o să simtiţi mai puţin foamea. Nu numai că va ajuta să vă umpleţi stomacul, ci, uneori, deshidratarea este motivul real pentru care vă este foame. Uneori mâncăm atunci când suntem plictisiţi, aşa că un pahar mare de apă vă poate satisface, de fapt, dorinţa de a mânca din plictiseală.

2. Cât mai multe legume

Metode sănătoase de a reduce porţiile? Adăugaţi cât de multe legume cu putinţă.  Au valoare calorică scăzută şi densitate mare de nutrienţi cu reale beneficii aduse sănătăţii. Mâncaţi legumele oricum: crude, gătite, salate, garnituri. Vor da culoare şi savoare oricărui fel de mâncare.

Citeşte şi: Vitamina E, vitamina tinereţii

3. Metode sănătoase? Alegeţi farfurii colorate!

Este dovedit că persoanele care consumă alimentele pe farfurii a căror culoare nu contrastează cu culoarea hranei, mănâncă cu 22% mai multe alimente. Explicaţia ar fi că atunci când mâncarea servită contrastează cu farfuria, puteţi aprecia cantitatea de alimente cu mai multă precizie, evitând astfel consumul suplimentar.

3 thoughts on “Metode sănătoase de a reduce porţiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *