Lapte demachiant pentru tenul gras

Lapte demachiant pentru tenul gras

Tenului gras i se portrivesc cel mai bine produsele blânde, care dizolvă uşor grăsimea, fără să usuce pielea în exces. Acest tip de ten nu are nevoie de grăsime în plus, ci de umezeală, ca să rămână întins şi moale la pipăit. Iată 3 tipuri de lapte demachiant pentru tenul gras:

Lapte demachiant cu lavandă şi mentă

Ingrediente: 125 de grame de iaurt degresat, 125 ml apă, 2 linguri de flori de lavandă uscată.

Mod de preparare lapte demachiant cu lavandă şi mentă: Amestecaţi toate ingredientele şi puneţi-le într-o sticlă, timp de o noapte, la frigider. A doua zi, scoateţi preparatul şi strecuraţi-l. Puneţi-l înapoi în recipient şi băgaţi-l iar la frigider. Ţine o săptămână. Ca să vă curăţaţi faţa, începeţi prin a clăti cu apă caldă. Înmuiaţi apoi un tampon de vată în preparat şi ştergeţi-vă faţa delicat. Repetaţi până ce pielea devine curată. Clătiţi-vă, apoi aplicaţi o apă sau un tonic de faţă, şi, în final, crema dumneavoastră obişnuită.

Lapte demachiant cu lămâie şi rozmarin

Ingrediente: 1 lingură de iaurt degresat, 1 linguriţă de suc de lămâie, 1 picătură de ulei esenţial de rozmarin.

Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele, clătiţi-vă faţa cu apă caldă, apoi aplicaţi demachiantul, cu vârful degetelor. Masaţi faţa vreme de un minut, apoi clătiţi-vă cu apă caldă.

Demachiant cu mentă, lapte şi castravete

Ingrediente: 5 frunze de mentă proaspătă, 1 bucată de castravete de 10 cm lungime, 50 ml lapte, 2 picături de ulei esenţial de grepfruit.

Mod de preparare: Curăţaţi castravetele şi tocaţi-l mărunţel. Tocaţi la fel şi frunzele de mentă. Puneţi castravetele, menta şi laptele în mixer, pentru a obţine o pastă omogenă. Compoziţia puneţi-o într-o oală la foc mic. Asteptaţi până ce dă 2-3 clocote, apoi stingeţi focul şi lăsaţi preparatul să se răcească. Strecuraţi printr-un tifon dublu. Vărsaţi amestecul într-un recipient sterilizat şi adăugaţi picăturile de ulei de grepfruit. Păstraţi-l la frigider. Ştergeţi faţa dimineaţa şi seara, în fiecare zi.

Sursa foto: pixabay.com

Citeşte şi: Alimente sănătoase care pot îngrăşa

2 thoughts on “Lapte demachiant pentru tenul gras

Comments are closed.