Importanța unei posturi corecte

Importanța unei posturi corecte

Menținerea unei posturi corecte ne ajută să prevenim apariția anumitor afecțiuni musculare/ articulare și reprezintă cheia pentru o condiție fizică bună.

  Beneficiile unei posturi corecte:

  • Ne ajută să menținem oasele și articulațiile aliniate corect, astfel încât mușchii noștri sa fie folosiți în mod corect, să se reducă uzura anormală a suprafețelor articulare care ar putea avea drept rezultat apariția artrozei (artritei degenerative) și a durerilor articulare.
  • Reduce tensiunea exercitată asupra ligamentelor care susțin articulațile de la nivelul coloanei vertebrale, reducând probabilitatea unei accidentări.
  • Permite mușchilor să lucreze mult mai eficient, permițând corpului să folosească mai puțină energie și, prin urmare, prevenind oboseala musculară.
  • Folosirea unei posturi corecte ajută la prevenirea întinderilor musculare, tulburărilor caracterizate de suprasolicitarea mușchilor și, chiar, la prevenirea durerii de spate și a durerilor musculare.

   Deteriorarea posturii poate apărea din diverse cauze precum:

  • Statul pe scaun ore în șir – prin prisma jobului pe care îl avem, mulți dintre noi petrecem multe ore stând pe scaun, la birou. Soluția la aceasta problemă este ca măcar o dată pe oră să ne ridicăm de pe scaun și facem mișcare minim 10 minute.
  • Slăbiciunea mușchilor spatelui – stilul de viață sedentar, care presupune lipsa antrenării musculaturii, poate afecta postura coloanei vertebrale și a întregului corp.
  • Obezitatea – cu cât se acumulează mai multe kilograme, cu atât mai greu îți va fi să îți menții postura corectă.
  • Sarcina – în timpul sarcinii, în mod natural postura corpului are tendința de a se modifica, întrucât greutatea trage zona pelviană în față, punând astfel presiune sporită pe zona lombară. Femeile însărcinate ar trebui să își lucreze mușchii pelvieni pentru a spori rezistența acestora și menșine forma unei posturi corecte. De asemenea, și pantofii cu talpă ortopedică, foarte confortabilă, sunt de ajutor pentru femeile gravide.
  • Tocurile înalte dăunează și ele unei posturi corecte – pantofii ai căror tocuri depășesc 5 cm pun presiune mărită pe coloana vertebrală și modifică postura corpului, din necesitatea acestuia de a-și menține echilibrul.
  • Obisnuința – persoanele care adoptă o postură incorectă de ani de zile sunt atât de obișnuite cu postura greșită, încât își regăsesc confortul în ea.

 Specialiștii în recuperare pot identifica stilul posturii și vă pot oferi un tratament practic, bazat pe exerciții de corecție a posturii, pentru a obține o postură corectă. 

În cadrul centrul Kineto Family avem medic specialist în recuperare medicală BFT și fizioterapeuți cu experiență ce vă pot evalua gratuit și vă pot da cele mai bune sfaturi în funcție de rezultatul evaluării.

Evaluarea posturii este gratuită pentru copilași, adolescenți sau adulți, dar cu programare înainte la numărul de telefon 📲 𝟬𝟳𝟰𝟮 𝟳𝟰𝟮 𝟳𝟰𝟯 sau online pe site-ul nostru www.kinetofamily.ro/#programare.

 Vă așteptăm la o recuperare medicală așa cum meritați!

Autor: Alexandra Pavăl, fizioterapeut Kineto Family

Kineto Family

Suceava, Str. Mihai Viteazul, Nr. 26 / 0742 742 743

www.kinetofamily.ro

Citește și: Sindromul Raynaud

One thought on “Importanța unei posturi corecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *