Importanța primordială a existenței unui bloc operator propriu

Importanța primordială a existenței unui bloc operator propriu

Dr. Cristian Pristavu, Medic Specialist Anestezie și Terapie Intensivă OZONO

  • Ce este de fapt un bloc operator?
  • De ce este esențial să alegi o clinică cu un bloc operator propriu?

Atunci când pacientul ia decizia de a se prezenta la o clinică pentru a-și trata afecțiunile cu care se confruntă este pus în situația de a alege locul în care să meargă. Mulți factori influențează alegerea ta finală, însă unul dintre factorii primordiali care este recomandat să influențeze decizia sa este existența unui bloc operator propriu, dotat cu toată aparatura de anestezie și terapie intensivă necesară, întrucât acesta este esențial pentru ca intervențiile chirurgicale, simple sau complexe, să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și confort pentru pacient, indiferent de vârsta acestuia.

Ce este de fapt un bloc operator?

În medicină, denumim bloc operator acea parte a unui spital/clinici/centru medical destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale, formată de obicei din: sală preoperatorie, sală de operaţie, sală de postoperator, cameră destinată depozitării materialelor şi instrumentelor, coridoare cu circuit specific, destinate circulaţiei personalului medical şi pacienţilor.

De ce este esențial să alegi o clinică cu un bloc operator propriu?

Gândirea pozitivă este sănătoasă, este bine să pornim cu ideea că intervenția va decurge ca la carte, însă uneori aceasta nu este suficientă, iar complicațiile imprevizibile ce pot apărea pe parcurs sau după finalizarea intervenției ne demonstrează, din păcate, acest lucru. Sănătatea și siguranța noastră sunt cele mai importante, de aceea, dacă vrem să pășim pragul clinicii unde am decis să ne tratăm fără să simțim teamă sau nesiguranță, cel mai bine este să optăm pentru un centru medical dotat cu un bloc operator propriu.

De ce este atât de important acest bloc operator?

1. Ne oferă certitudinea că intervenția la care vom fi supuși se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru noi, iar în cazul unei eventuale complicații, se va putea acționa în timp util, astfel încât riscul este redus la minimum posibil.

2. Ne putem bucura de confort fizic și intimitate, nu este nevoie să fim transferați dintr-un loc într-altul, toată intervenția se va desfășura în cadrul aceleași clădiri și într-un timp mult mai scurt.

Citeşte şi: Cum putem avea dinți ficși în doar 24 de ore

3. Suntem pe mâini bune, întrucât medicul anestezist examinează starea de sănătate actuală, istoricul medical în timpul consultului preanestezic și stabilește tipul de anestezie optim pentru noi, fiind cel care ne oferă confort psihologic și amnezia momentului, ne monitorizează pe parcursul intervenției și se asigură inclusiv după finalizarea acesteia că suntem în siguranță.

Siguranța primează

La OZONO, siguranța pacienților noștri se bazează în fiecare clipă pe existența acestui bloc operator propriu. Este dotat cu echipamente ultraperformante, cu toată aparatura de anestezie și terapie intensivă. Intervențiile stomatologice și de chirurgie plastică, fie că sunt simple, fie că sunt complexe, se desfășoară așa cum trebuie.

Încurajăm pe această cale toți pacienții să aleagă sănătatea și siguranța lor înainte de toate. Să nu le fie teamă să-și trateze afecțiunile cu care se confruntă. Să realizeze procedurile chirurgicale pe care și le doresc. Trebuie doar să se intereseze înainte de a efectua o intervenție. Să fie corect informați și să aleagă ceea ce este mai bine pentru ei.

Pentru orice discuție sau întrebări suplimentare, noi suntem disponibili și te așteptăm la OZONO. De asemenea, așteptăm cu drag sugestii de subiecte de interes pentru blogul nostru.

www.ozono.ro

One thought on “Importanța primordială a existenței unui bloc operator propriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *