Ia-ți o vacanță!

Ia-ți o vacanță!

Autor: Andra Tănăsescu, psiholog

Fiecare dintre noi avem momente în viață în care totul pare că se prăbușește. Măcar o dată în viață se întâmplă să ne lovim de diferite piedici care par să facă tot ce pot pentru a ne opri din drumul nostru. Aceste momente te fac să vrei să renunți, îți mănâncă toată energia și te lasă fără chef, fără drag de lucrurile care odată îți plăceau. Ia-ți o vacanță!

Ce rămâne de făcut atunci când simți că ești copleșit și nu mai faci față? Ia-ți o vacanță! Mergi pentru câteva zile în alt oraș, fie că mergi singur sau că mergi în vizită la cineva drag.

Dacă alegi să mergi singur, caută să faci orice lucru pe care în mod normal nu l-ai face dacă ai fi acasă. Plimbă-te, descoperă orașul, descoperă oamenii, cum gândesc, ce-i diferit și cum te simți să fii acolo. Bucură-te de fiecare moment și fii prezent, indiferent de ce faci acolo.

Dacă mergi împreună cu cineva sau în vizită, petrece-ți timpul cu acea persoană. Bucură-te de prezența lor, râdeți, glumiți, ieșiți și faceți lucruri care să vă scoată din rutină. Dă-ți timp să ajungi să cunoști mai bine acea persoană. Fii curios/curioasă de lucrurile pe care ți le poate oferi viața.

Cand revii acasă, ia din acea energie creată și folosește-o pentru tine,  acolo unde ai nevoie de ea. Observă dacă lucrurile s-au așezat, dacă ți-au venit idei noi sau dacă pur și simplu ți s-a schimbat atitudinea cu privire la situația pe care ai lăsat-o în urmă.

Meriți o pauză. Respiră și trăiește!

Sunt momente în care o deconectare de acest tip, îți oferă toată energia de care ai nevoie pentru a continua și pentru a găsi puterea de a face lucrurile să meargă.

Fă-ți un cadou de acest gen, ia-ți o vacanță!, respiră și trăiește. Înconjoară-te de oameni frumoși care îți pot face ziua mai frumoasă și îți pot aduce bucurie în suflet.

Chiar dacă poți să pleci din oraș sau pur și simplu rămâi și îți schimbi activitățile obișnuite, amintește-ți să respiri. Să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci. Orice lucru care ți se întâmplă te pregătește pentru ceva mai bun, mai frumos decât crezi acum.

Ai încredere în viață, ai încredere în intuiția ta și păstrează-ți mintea deschisă!

www.andratanasescu.ro

Citeşte şi Cum poţi scăpa de stres în timpul serviciului

One thought on “Ia-ți o vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *