Glaucomul, tratament inovativ fără medicamente sau intervenții chirurgicale

Glaucomul, tratament inovativ fără medicamente sau intervenții chirurgicale

Cercetatorii au dezvoltat un potențial nou tratament pentru glaucom, care ar putea înlocui picături de ochi de zi cu zi și intervenții chirurgicale cu o injecție de două ori pe an pentru a controla acumularea de presiune în ochi.

Cercetătorii prevăd injectarea fiind făcut ca o procedură de birou care ar putea face parte din vizite regulate ale pacientului.

Tratamentul posibil, care ar putea deveni primul non-medicament, non-chirurgical, terapie cu acțiune îndelungată pentru glaucom, utilizează injectarea unui material natural și biodegradabil pentru a crea un hidrogel vâscos-o structură de polimer de absorbție a apei crosslinked-care deschide o cale alternativă pentru excesul de lichid să părăsească ochiul.

„Sfântul Graal pentru glaucom este o modalitate eficientă de a reduce presiunea care nu se bazează pe punerea picături în ochi în fiecare zi, nu are nevoie de o intervenție chirurgicală complicată, are efecte secundare minime, și are un profil bun de siguranță”, a declarat Ross Ethier, profesor și Georgia Research Alliance Lawrence L. Gellerstedt Jr. Eminent Scholar în Bioinginerie în Wallace H. Coulter Departamentul de Inginerie Biomedicală de la Georgia Tech și Emory University.

Cercetarea, susținută de National Eye Institute și Georgia Research Alliance, a fost efectuată pe animale și arată că abordarea a redus semnificativ presiunea intraoculară.

Nu mai puțin de 75 de milioane de oameni din întreaga lume au glaucom, care este principala cauză de orbire ireversibilă. Glaucomul este cauzat de excesul de presiune în ochi, care rănește nervul optic. Tratamentele actuale încearcă să reducă această presiune intraoculară prin aplicarea zilnică a picăturilor oftalmice sau prin intervenții chirurgicale sau implantarea dispozitivelor medicale, dar aceste tratamente sunt adesea nereușite.

Pentru a oferi o alternativă, Ethier a făcut echipă cu Mark Prausnitz, profesor și J. Erskine Love Jr. Președinte la Școala de Inginerie Chimică și Biomoleculară din Georgia Tech, pentru a utiliza un ac mic gol pentru a injecta un preparat polimer într-o structură chiar sub suprafața ochiului numită spațiul supracoroidal (SCS). În interiorul ochiului, materialul chimic crosslinks pentru a forma hidrogel ține deschis un canal în SCS, care permite lichidului apos din interiorul ochiului să se scurgă din ochi prin calea alternativă.

Există în mod normal, două căi pentru lichidul apos să părăsească ochiul. Calea dominantă este printr-o structură cunoscută sub numele de meshwork trabecular, care este situat în partea din față a ochiului. Calea mai mică este prin SCS, care în mod normal are doar un decalaj foarte mic. În glaucom, calea dominantă este blocată, astfel încât pentru a reduce presiunea, tratamentele sunt create pentru a deschide calea mai mică suficient pentru a lăsa fluxul de umor apos afară. Sursa: Advanced Science

Citește și: Salvia, proprietăţi şi contraindicaţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *