Frunzele de dafin, 7 beneficii pentru sănătate

Frunzele de dafin, 7 beneficii pentru sănătate

Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante și întârzie îmbătrânirea. Această plantă luptă, de asemenea cu infecțiile bacteriene și îmbunătățește starea generală de sănătate, de la probleme respiratorii, la sănătatea inimii. Nu numai că este benefică pentru sănătate, dar este esențială în bucătărie pentru aroma sa intensă și subtilă.

Beneficiile aduse de frunzele de dafin

1. Anxietate și oboseală

Combinația de componente din frunzele de dafin produce un efect calmant și psihedelic atunci când este ars. Când inhalați fumul, veți cădea într-o stare de relaxare care vă va schimba starea de spirit. Cel mai bun lucru este că nu produce somnolență, dar trezește și face oboseala să dispară.

2. Sistemul respirator

Frunzele de dafin sunt un stimulent pentru căile respiratorii și pot ajuta la eliminarea flegmei și mucusul din plămâni. Cel mai bun mod de a vindeca sistemul respirator este de a inhala abur din apă infuzat cu frunze de dafin. Puteți face masaj cu ulei esențial de frunze de dafin pentru a trata alergiile și astmul.

3. Sănătatea scalpului

Pentru a elimina mătreața, se amestecă frunzele de dafin cu ulei de jojoba încălzit. Masați scalpul, înfășurați capul într-un prosop și așteptați 15-60 de minute.

4. Diabet zaharat

Frunzele de laur sunt eficiente pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Consumul de doar 3 grame de frunze de dafin pe zi poate reduce nivelul de glucoză.

Citește și: Bandajarea neuromusculară – întrebări şi răspunsuri

5. Digestia

Frunzele de dafin stimulează „focul digestiv”. Ar trebui să includem această plantă prețioasă în produsele alimentare pentru a promova secreția de sucuri digestive, enzime și bilă.

6. Sănătatea inimii

Un compus organic găsit în interiorul frunzelor de dafin este cunoscut pentru consolidarea mușchiului inimii. De asemenea, ajută la eliminarea colesterolului rău din sistemul cardiovascular.

7. Inflamația articulațiilor

Proprietățile antiinflamatorii și analgezice ale frunzelor de dafin sunt comparabile cu efectele medicamentelor antiinflamatorii, cum ar fi morfina. Pentru a calma durerea, frecați uleiul esențial de laur pe articulațiile dureroase.

Dafinul este o plantă miraculoasă și ieftină pe care o poți cumpăra de oriunde. Încercați să adăugați câteva frunze de dafin la următoarele rețete, cum ar fi supe, ciorbe, legume, carne sau alte feluri de mâncare preferate.

Sursa: plus-saine-la-vie.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *