Flora intestinală: 7 alimente care au grijă de ea

Flora intestinală: 7 alimente care au grijă de ea

Flora intestinală poate fi dezechilibrată de stres, dietă dezechilibrată, administrarea de antibiotice sau alte medicamente, infecție virală sau bacteriană. Un dezechilibru al florei deranjează întregul ecosistem intestinal, dar şi imunitatea noastră.

Principalele semne ale unui dezechilibru în floră sunt tranzitul intestinal perturbat cu balonare, gaze, constipație sau diaree. Infecțiile recurente (în special infecția cu drojdie intestinală sau vaginală, infecțiile ORL cronice), intoleranța alimentară, oboseala persistentă sau pielea plictisitoare sau pielea împodobită cu coșuri mici se pot datora, de asemenea, unei microbiote dezechilibrate.

Alimentele ne pot ajuta să menținem o floră intestinală sănătoasă sau să o reechilibrăm, dacă este necesar. Ar trebui preferate alimentele bogate în probiotice, microorganisme benefice pentru flora intestinală.

Probioticele se găsesc aproape exclusiv în anumite produse, în special lactate sau lactofermentate (iaurturi, chefir din lapte, suc de fructe, alimente în saramură). De asemenea, ar trebui să consumați mai multe alimente bogate în fibre prebiotice (fructe, legume, cereale integrale) care servesc drept hrană pentru probiotice și le promovează creșterea.

Sursa: Toți avem nevoie de probiotice și prebiotice, Danièle Festy, Editura Leduc.s, 2012. / Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Consumul de nuci îmbunătățeşte calitatea spermei!

One thought on “Flora intestinală: 7 alimente care au grijă de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *