Fitness bine făcut

Fitness bine făcut

Autori: Antrenor personal fitness Mihai Venedict & Diana Ciobanu

Fitness bine făcut este un concept nou, marca WorkTape Medical Botoșani. 

Sedentarismul este considerat unul dintre factorii principali care determină apariția bolilor cardiovasculare, fiind inclus în această categorie alături de tabagism, obezitate, istoric familial de boli cardiovasculare și nivelul ridicat de lipoproteine cu densitate joasă care conțin cea mai mare cantitate de colesterol.

Prezența unei afecțiuni a inimii nu reprezintă o infirmitate și contrar unor vechi concepte, există programe de exerciții și activități fizice care pot fi efectuate și, chiar recomandate în cazul acestor afecțiuni. Toate acestea trebuie să fie realizate sub stricta supraveghere și îndrumare a unui specialist.

Pentru a nu suprasolicita inima pe parcursul realizării antrenamentelor, antrenorii personali realizează planuri de antrenament (periodizări), având ca punct de plecare principiul “Primum non nocere” (Întâi de toate, nu face rău).

Antrenamentele sunt concepute cu respectarea unor reguli stricte:

  • Fiecare antrenament va începe cu încălzirea corpului prin exerciții care vor crește lent ritmul respirator și fluxul sangvin, pregătind astfel mușchii și articulațiile pentru efort.
  • În timpul antrenamentelor este necesară monitorizarea frecvenței cardiace, fiind recomandată echiparea cu un monitor de ritm cardiac (de obicei acestea sunt incorporate în smartwatch-uri sau în brățările fitness). Frecvența cardiacă va fi păstrată la un nivel optim, în conformitate cu periodizarea întocmită de antrenorul personal.
  • Creșterea intensității exercițiilor se va realiza treptat, în funcție atât de periodizarea realizată de antrenor, cât și de rezistența fizică a persoanei în cauză.
  • În timpul ședințelor se va acorda o atenție deosebită modului de respirație, întrucât un mod de a respira incorect poate conduce la creșterea tensiunii arteriale, implicit la stări de amețeală sau alte complicații în cazul efortului sporit.
  • Se recomandă o hidratare corespunzătoare a corpului atât înainte, în timpul, cât și după antrenament întrucât aceasta menține un volum sangvin adecvat necesar pentru susținerea performanței.
  • Fiecare antrenament se va încheia prin exerciții de streching care vor relaxa mușchii tensionați și vor scădea treptat ritmul cardiac.

Pentru a ne bucura de sănătatea inimii, specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână, efectuate la o intensitate medie. În cadrul WorkTape Fitness antrenorii realizează antrenamente personalizate în funcție de problemele de sănătate existente pentru a asigura atingerea obiectivelor dorite fără riscuri.

Ca un exemplu concret cu unul din clienții noștri, după 20 antrenamente în 60 zile cu antrenorul personal WorkTape Fitness avem următoarele rezultate:

– scăderea procentului de grăsime de la 57,5 la 51,9; am scăpat de peste 20 cm la abdomen și nu numai;

– scădere în greutate de la 155,2 la 138,2, adică 850 grame/antrenament;

– am crescut procentul de apă de la 38,1 la 39,7;

– am crescut masa musculară de la 28,5 la 29,4;

– am normalizat tensiunea arterială, frecvența cardiacă în repaus, saturația din sângele arterial și IMC – ul de la obezitate morbidă la obezitate de gradul 2;

– clientul are o stimă de sine mai ridicată, mai multă încredere, o postură îmbunătățită, durerile de la nivel lombar și al genunchilor diminuate prin introducerea de elemente de recuperare medicală, un tipar de gândire ușor schimbat în bine și un somn odihnitor;

Pentru un fitness bine făcut vă așteptăm pe Bulevardul George Enescu 9C, capăt 1, stația taxi, clădirea noua, demisol sau cu programare la 0740 281 777.

www.worktape.ro

Citește și: Dispozitivele Lyapko, beneficii pentru sănătate

One thought on “Fitness bine făcut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *