Fasolea neagră, 6 beneficii

Fasolea neagră, 6 beneficii

Fasolea neagră, originară din America de Sud, conține 132 de calorii la 100 de grame și ne oferă 12 % din necesarul de fier, 10% de potasiu și 3% de calciu. Află care sunt beneficiile pentru sănătate ale fasolei negre:

1 Scade colesterolul și protejează inima

Nivelul colesterolului este prea ridicat? Consumul de fasole neagră vă va ajuta să reduceți nivelul colesterolului rău, LDL. Într-adevăr, aceste fasole uscată sunt bogate în fitosteroli și saponine, care scad colesterolul din sânge.

În plus, fasolea neagră conține fibre solubile, cunoscute pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Această mică legumă uscată este un real atu pentru inimă și vasele de sânge.

2 Bogată în magneziu

Fasolea neagră este o sursă bună de magneziu, un mineral despre care se știe că calmează stresul natural. Magneziul participă și la contracția musculară, inclusiv la cea a inimii, dar promovează și o bună mineralizare a oaselor. De asemenea, vă asigură că sistemul imunitar funcționează corect.

3 Sursă bună de antioxidanți

Pentru a îmbătrâni în condiții bune, este important să consumați alimente bogate în antioxidanți. Acest lucru se datorează faptului că vor lupta împotriva radicalilor liberi, care provoacă degenerarea celulară în corpul dumneavoastră. Acestea vor avea astfel un rol preventiv în anumite boli, inclusiv cancerul și bolile cardiovasculare.

Fasolea neagră conține mai mulți antioxidanți: antocianine, saponine și minerale precum cuprul și manganul.

4 Consumul de fasole neagră vă oferă proteine ​​vegetale

Ești un vegetarian care caută o sursă bună de proteine ​​vegetale? La fel ca toate leguminoasele (fasole albă, fasole roșie, fasole mung, linte, năut etc.), fasolea neagră este o sursă bună de proteine ​​pe bază de plante.

Numai unul dintre aminoacizii, metionina, este conținut în el în cantitate mai mică.

Din acest motiv, este recomandabil să consumați semințe oleaginoase, cum ar fi nuci și produse din cereale, pentru a satisface aceste nevoi de aminoacizi.

Citește și: Varicele, 3 remedii naturale pentru ameliorarea lor

5 Aliatul colonului tău

Ți-e teamă să nu suferi de gaze dacă mănânci prea multe fasole? Cu toate acestea, bobul negru te poate ajuta să ai un tranzit mai bun! Persoanele care nu sunt obișnuite să consume fasole uscată pot experimenta într-adevăr balonare, datorită prezenței unui zahăr, oligozaharide. Dar acesta din urmă permite, de asemenea, dezvoltarea unor bacterii bune în flora bacteriană intestinală și reduce bacteriile rele.

În plus, fasolea neagră conține fibre insolubile, al căror consum crește masa scaunului și combate constipația.

Studiile au arătat, de asemenea, că consumul de alimente bogate în fibre alimentare poate avea un rol protector împotriva cancerului de colon.

6 Umpleți oligoelementele cu fasole neagră

Căutați un aliment plin de vitamine și minerale care să vă stimuleze? Fasolea neagră are calități nutriționale recunoscute:

  • fierul, care este esențial pentru alimentarea cu oxigen a celulelor tale;
  • acidul folic, util pentru sistemul nervos și sistemul imunitar;
  • fosforul, necesar pentru oase si dinti sanatosi;
  • potasiul, bun pentru digestie și sistemul nervos;
  • vitamina B1, care este importantă pentru producerea de energie din carbohidrați.

Acum, că știți puțin mai multe despre beneficiile pe care vi le poate aduce această leguminoasă, o puteți introduce în meniul dumneavoastră.

Sursa: enforme.fr

One thought on “Fasolea neagră, 6 beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *