Făina de porumb, sursă de minerale şi vitamine

Făina de porumb, sursă de minerale şi vitamine

Făina de porumb este un preparat care se caracterizează prin conținutul său ridicat de substanțe nutritive esențiale. Oferă energie de calitate și este potrivit pentru sportivi.

În plus, poate fi inclus în contextul unei diete echilibrate, atâta timp cât este combinat cu alte alimente care au proteine ​​și grăsimi de înaltă calitate.

Acest produs se remarcă prin conținutul său scăzut de carbohidrați cu indice glicemic. Datorită lor vă veți bucura de energia necesară dezvoltării funcțiilor vitale. În plus, datorită complexității carbohidraților săi, nu are impact asupra sănătății pancreatice, motiv pentru care nivelul glicemiei rămâne stabil.

În același timp, făina de porumb are o cantitate semnificativă de fibre. Această substanță este esențială pentru menținerea sănătății intestinale corespunzătoare, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Central European de Sănătate Publică, reducând riscul de constipație.

Făina de porumb se remarcă, de asemenea, prin prezența în interiorul său a anumitor vitamine, cum ar fi A. Aceasta are o funcție determinantă atunci când vine vorba de garantarea menținerii sănătății vizuale, dovadă fiind cele mai recente articole științifice. O cantitate adecvată de nutrienți ajută la reducerea degenerescenței maculare.

Citeşte şi: Insuficiența hipofizară


În cele din urmă, merită menționat conținutul său de potasiu, un nutrient despre care s-a dovedit că neutralizează acțiunea sodiului, reducând astfel tensiunea arterială. Acest mineral are o mare importanță în dieta subiecților care prezintă un anumit tip de alterare a funcționării sistemului cardiovascular.

Includeți făina de porumb în dieta dumneavoastră

După cum am menționat, porumbul este un aliment cu un conținut ridicat de carbohidrați care poate fi introdus în contextul unei diete echilibrate și sănătoase. Puteți prepara chiar și această cereală ca platou sau ca prim fel. De asemenea, rețineți că poate fi folosit ca înlocuitor pentru paste sau orez. Cu toate acestea, nu uitați că în cadrul grupului de alimente cu conținut ridicat de zahăr, cele mai frecvent consumate trebuie să fie leguminoasele și tuberculii.

Sursa: mejorconsalud.com

One thought on “Făina de porumb, sursă de minerale şi vitamine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *