Echinaceea: 5 beneficii majore

Echinaceea: 5 beneficii majore

Echinaceea este studiată științific de la sfârșitul anilor 1930. Toate cele trei specii medicinale – Echinacea angustifolia, E.purpurea și E.pallida – sunt eficiente împotriva bolilor de iarnă. Vă prezentăm 5 efecte benefice pentru sănătate:

1 IMUNOSTIMULANT

Echinacea stimulează și întărește sistemul imunitar. A se utiliza numai în tratamentul discontinuu (20 zile / lună, pauză 3 luni). Este un bun acompaniament la chimioterapie.

2 ÎMPOTRIVA BOLILOR DE IARNĂ

Indiferent de forma sa, acest antiviral este foarte popular împotriva infecțiilor ORL (răceli, tuse, sinuzită, laringită), răceli, gripă. Vă recomandăm 1 g / zi pentru prevenire (1 lună în timpul instalării frigului) și 1 g x 3 ori / zi pentru tratament.

3 ANTIBACTERIAL URINAR

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște utilizarea tradițională a Echinacea purpurea în tratamentul infecțiilor tractului urinar.

4 ANTIFUNGAL ȘI ANTI-INFLAMATOR

Utilizarea E. angustifolia și E.pallida este recunoscută în tratamentul candidozei (infecție datorată ciupercii Candida Albicans) și împotriva artritei reumatoide.

5 VINDECARE

Compresele E.purpurea (loțiune sau decoct) sunt utilizate cu succes împotriva abceselor, rănilor superficiale, herpesului și iritațiilor pielii.

Citește și: Vitamina D2 sau vitamina D3, care sunt diferențele dintre ele?

ÎN CE FORMĂ UTILIZĂM ECHINACEEA?

  • Infuzie

Se fierbe 1 linguriță de rădăcini într-o 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 min. Se bea 2 până la 4 căni în timpul zilei, fără mese, până când simptomele se opresc.

  • Capsule

Când conțin rădăcini pulverizate sau părți aeriene, luați echivalentul a 1 grame de trei ori pe zi, până când simptomele se ameliorează.

  • Tinctură

Diluați într-un pahar cu apă 1/2 linguriță, dimineața și seara, pentru prevenire, și 1 linguriță de 4 ori / zi, în caz de afecțiune declarată.

CONTRAINDICAȚII

În caz de alergie și astm, boli ale sistemului imunitar (tuberculoză, HIV), boli autoimune (scleroză multiplă, artrită, lupus …) și tratamente imunosupresoare.

Sursa: pleinevie.fr

One thought on “Echinaceea: 5 beneficii majore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *