Dumnezeu și inima omului

Dumnezeu și inima omului

Dumnezeu și inima omului. Clipe de gând cu personalități din România – Pr. Constantin Necula

„Eu am rămas apropiat de cercetarea de neurologie din pasiunea mea din timpul liceului. Cam 30 de colegi din 38 sunt medici. Am învățat mult până în clasa a X-a, sperând și eu să mă fac medic, până am avut un șoc Dumnezeu și inima omului 17 al gândirii, pentru că am spus: nu pot să văd oamenii de care mă îngrijesc murind, și m-a smerit Dumnezeu, deci m-a așezat exact unde credeam că nu fac față.

Acolo e cealaltă linie întâi, cea care începe din momentul în care se încheie efortul nostru omenesc. Pentru că ce n-au remarcat oamenii aceștia, linia între ATI și Biserică este atât de fină, încât uneori este depășită. Uneori trăim unii pentru ceilalți.

Eu știu ce înseamnă ATI și sunt convins, și dumneavoastră știți bine, că nu sunt singurul preot din România care merge la ATI. Toți preoții noștri chemați sunt prezenți acolo, și acum, cu coronavirusul, au mai învățat ceva: oamenii vor să ne vadă fețele. Vor să ne vadă curajul din ochi, vor să ne vadă gesturile de încurajare.”, Constantin Necula

Cartea părintelui Necula, Dumnezeu și inima omului poate fi comandată pe site-el Editurii Doxologia. Click aici!

Te-ar putea interesa și: După doi ani de pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *