Drojdia de bere, proprietăți și beneficii

Drojdia de bere, proprietăți și beneficii

Drojdia de bere este o ciupercă mică care are o mulțime de beneficii. Cunoscută de ani de zile în industria alimentară, este foarte utilă pentru digestia și menținerea frumuseții noastre.

Nu mai este un secret pentru nimeni: drojdia de bere este un mare aliat pentru a ne îngriji părul, pielea, unghiile, dar și pentru digestie.

Iată principalele proprietăți ale drojdiei de bere:

  • Antibacterian.
  • Refacerea florei intestinale (probiotic).
  • Are valori nutritive excelente în proteine, vitamine B și minerale, conține 16 aminoacizi, 14 minerale și 17 vitamine.
  • Imunostimulant.
  • Antioxidant.
  • Stimularea organismului (este deosebit de eficient asupra digestiei).

Drojdia de bere este o ciupercă nepatogenă numită Saccharomyces cerevisiae sau Saccharomyces boulardii. Există diferite tipuri: revigorabilă (numită și activă sau vie) și inactivă (sau nevie). Vom vorbi în acest articol doar despre drojdia de bere revigorabilă. Este tipul de drojdie cel mai potrivit pentru consumul uman, deoarece își recapătă toate proprietățile atunci când se află la o temperatură apropiată de 37°C.

Compoziția drojdiei de bere

Analizele de laborator au arătat că drojdia de bere este extrem de bogată în minerale și vitamine din grupa B. Așadar, este un aliment natural cu un conținut excepțional de elemente vitale esențiale:

  • 35% până la 40% proteine, inclusiv 8 aminoacizi esențiali (leucină, izoleucină, lizină, metionină, fenilalanină, valină, triptofan și treonină). Cu această concentrație ridicată de proteine, este perfect pentru dietele vegetariene și vegane ca înlocuitor de proteine.
  • Minerale (10%): calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu și sulf.
  • Vitamine din grupa B și altele: pentru 100 de grame, conține vitaminele B1 (5-10 mg), B2 (3-6 mg), B3 (30-60 mg), B5 (10-20 mg), B6 ​​​​(5-10mg), B8 (50-100mg) și B12.
  • Vitaminele B sunt constituenți necesari pentru sinteza keratinei, care reprezintă mai mult de 95% din fibra capilară, precum și stratul superior al epidermei. Drojdia de bere este atunci cu adevărat eficientă în îmbunătățirea frumuseții pielii, părului și unghiilor.

Beneficiile drojdiei de bere

Împotriva căderea părului

Pentru a avea un păr frumos și a limita căderea părului, vitamina B8 (numită și vitamina H), care se găsește în cantități mari în drojdia de bere, este foarte eficientă. Drojdia de bere acționează cu adevărat asupra strălucirii și vitalității părului tău.

Te-ar putea interesa și: Vinul de roiniță

O poți consuma prin ingestie (cu suplimente alimentare sau prin stropire pe vasele tale, de exemplu), sau chiar prin aplicare directă. Există multe rețete de măști pentru păr sau față.

Pentru frumusețea pielii

Apariția cosurilor are loc atunci când porii pielii sunt înfundați din cauza sebumului sau a pielii moarte. Uneori, acest lucru duce la o infecție bacteriană care produce inflamație și, prin urmare, un coș clar vizibil. Aceste bacterii sunt aduse de aer sau de mâini, atunci când ne atingem fața cu mâinile necurate.

Drojdia de bere are proprietati purificatoare și antibacteriene. Prin urmare, este ideală pentru îngrijirea pielii și prevenirea apariției coșurilor!

Pentru unghii frumoase

Dacă ai unghii moi, casante sau despicate, probabil că îți lipsesc diverse vitamine și minerale. Sau poate fi din cauza unei manichiuri semipermanente care ți-a slăbit unghiile.

Unghiile au nevoie de mai multe vitamine și minerale pentru a fi sănătoase. Au nevoie, printre altele, de vitamina B6, calciu, fier și magneziu. Toate aceste vitamine și minerale sunt conținute în drojdia de bere. În plus, aceasta activează sinteza keratinei, care este una dintre componentele principale ale unghiei. Datorită calităților ei nutritive, unghiile sunt mai puțin casante, cresc din nou mai repede și sunt mai frumoase. De asemenea, îmbunătățește, starea unghiilor crestate și previne despicarea unghiilor.

Cum ajută digestiea?

Drojdia de bere este un aliat foarte bun dacă te simți balonat. Balonarea este adesea un semn al digestiei lente și al unui intestin leneș. Drojdia este un foarte bun activator al digestiei, deoarece conține o tulpină bacteriană, Saccharomyces cerevisiae, care vă va stimula flora bacteriană, acționând ca un probiotic. Se constată o reglare a florei digestive rapid și eficient.

Efecte secundare

Consumul de drojdie de bere este complet sigur pentru sănătatea ta.

Persoanele cu probleme intestinale pot prezenta uneori balonare sau gaze, atunci când iau pentru prima dată drojdie de bere. Cu toate acestea, acest sentiment ar trebui să dispară după câteva zile de tratament. Dacă urmați un tratament regulat, luați în considerare discutarea planului dumneavoastră cu medicul. (Sursa: nutrimea.com)