Cum să învingi frica de eșec?

Cum să învingi frica de eșec?

Eșecul poate fi constructiv și inspirator! Există câteva sfaturi care ne pot ajuta să evităm să ne recâștigăm încrederea în sine după un eșec.

Fie că ați încercat pur și simplu să mâncați mai sănătos și ați eșuat, fie că întreaga dvs. carieră este în pericol, câțiva pași mici vă pot ajuta să vă recâștigați încrederea pierdută:

Examinați-vă obiectivele

Eșecul devine aproape inevitabil dacă obiectivele sunt prea greu de atins. Oprirea zahărului peste noapte când iubești prăjiturile este un angajament aproape imposibil de respectat. Dar reducerea consumului de dulciuri timp de o lună prin înlocuirea batoanelor și bomboanelor de ciocolată cu migdale și nuci sau chiar câteva pătrate de ciocolată neagră, este deja un prim pas foarte satisfăcător. De asemenea, luați în considerare acordarea de obiective specifice, clare și măsurabile în timp.

Începeți imediat

Dacă vă simțiți copleșiți de eșec, este ușor să vă retrageți în rolul de victimă fără a lua măsuri pentru a schimba situația. Dar nu te lăsa. Indiferent de ora din zi sau de ziua săptămânii, puteți începe o nouă provocare în orice moment. Nu așteptați până luni pentru a prelua conducerea, începeți acum!

Luați în considerare micile succese

Adesea ne gândim la succes ca la momentul în care atingem obiective minunate de viață. Și când nu reușim să le atingem, ne gândim la eșec. Dar, uneori, pe drum uităm de toate micile succese pe care le-am acumulat de-a lungul timpului. Concentrați-vă asupra acelor aspecte ale situației care au mers bine și vă pot încuraja să continuați.

Gândiți-vă la motive

Când suntem în partea de jos și singura idee pe care o avem în minte este: „Nu mă pricep la nimic, fac doar greșeli, eșecul este inevitabil”, putem încerca să învățăm din acestea. În loc să lăsați frica să vă paralizeze, luați o bucată de hârtie și un creion și puneți-vă întrebările corecte: Ce s-a întâmplat? Care a fost partea mea de responsabilitate? Ce pot învăța din asta? Ce pot face diferit data viitoare? Nu lăsați sentimentul de eșec să vă copleșească sau chiar să vă încetinească.

Sursa: santemagazine.fr / Foto: Jose Antonio Alba

Citește și: Trusa medicală pentru vacanţa cu copiii

3 thoughts on “Cum să învingi frica de eșec?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *