Crap la grătar cu legume

Crap la grătar cu legume

Crap la grătar? Nimic mai simplu! Avem nevoie de: 1 kg de fileuri de crap, 3 linguri de ulei, sucul de la o lamiae, sare, piper, cimbru uscat.

Garnitura de legume natur: 2 roşii, 1 dovlecel, 100 g morcovi, 200 g de broccoli, 100 g conopidă, 50 g de unt (sau 2 linguri de ulei de măsline), sare, piper (folosim ce legume dorim).

Mod de preparare crap la grătar

  1. Spălaţi fileurile şi uscaţi bucăţile de peşte cu un şervet de hârtie, apoi le ungeţi cu puţin ulei ca să nu se lipească de grătar, le condimentaţi după gust şi le stropiţi cu zeama de lămâie.
  2. Aprindeţi grătarul şi intorduceţi peştele în partea de mijloc a cuptorului şi puneţi o tavă dedesubt.
  3. Lăsaţi aproximativ 15 minute să se rumenească pe o parte, apoi îl întoarceţi pe partea cealaltă şi îl mai lăsaţi să se frigă încă 15 minute sau până se rumeneşte cât de mult vă place. Peştele trebuie să aibă pielea crocantă la exterior, iar carnea să rămână fragedă şi suculentă în interior.
  4. Puneţi legumele la fiert în apă cu puţină.
  5. Peştele se serveşte cu legumele natur alături şi dacă vă place, şi cu un mujdei de usturoi. Pentru un gust mai bun, puneţi cubuleţe de unt (sau picuraţi ulei de măsline) peste legumele fierbinţi. Decoraţi cu felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt.

Foto: pexels.com

Citeşte şi: Hering cu chili şi muştar

One thought on “Crap la grătar cu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *