Cotlet de porc la grătar și piersici cu sos dulce de usturoi

Ingrediente Cotlet de porc la grătar și piersici
Sos de usturoi: ½ cană de mujdei, ¼ cană sos de soia, 2-3 linguri de miere, 2 linguri de oțet de mere
Cotlete: ulei, 4 cotlete de porc cu os, gros de aproximativ 2-3 cm, 2 lingurițe sare, 2 lingurite de piper negru, 4 piersici galbene de dimensiuni medii, fără sâmburi și tăiate în sferturi, frunze de mentă proaspetă, frunze de busuioc.
Pasul 1
Pregătiți sosul: amestecați bine mujdeiul, sosul de soia, mierea și oțetul de mere într-un castron.
Pasul 2
Pregătiți carnea de porc: Preîncălziți un grătar. Odată ce grătarul este fierbinte, ungeți bine grătarele.
Pasul 3
Bateți fiecare cotlet de porc și uscați cu șervețele de hârtie. Ungeți fiecare cotlet de porc cu 1 lingură de ulei și presărați uniform cu sare și piper. Puneți pe grătar cotletele 5 până la 7 minute pe fiecare parte. Se iau de pe foc și se acoperă cu folie pentru a se menține calde.
Pasul 4
Puneți piersici stropite cu puțin ulei la grătar până se înmoaie, timp de 3 până la 5 minute. Așezați carnea de porc și piersicile pe un platou. Se adaugă sosul, se ornează cu mentă și busuioc.
Sursa foto: myrecipes.com
Citește și: Mărarul, 5 beneficii și câteva contraindicații