Cotlet de porc la grătar și piersici cu sos dulce de usturoi

Cotlet de porc la grătar și piersici cu sos dulce de usturoi

Ingrediente Cotlet de porc la grătar și piersici

Sos de usturoi: ½ cană de mujdei, ¼ cană sos de soia, 2-3 linguri de miere, 2 linguri de oțet de mere

Cotlete: ulei, 4 cotlete de porc cu os, gros de aproximativ 2-3 cm, 2 lingurițe sare, 2 lingurite de piper negru, 4 piersici galbene de dimensiuni medii, fără sâmburi și tăiate în sferturi, frunze de mentă proaspetă, frunze de busuioc.

Pasul 1

Pregătiți sosul: amestecați bine mujdeiul, sosul de soia, mierea și oțetul de mere într-un castron.

Pasul 2

Pregătiți carnea de porc: Preîncălziți un grătar. Odată ce grătarul este fierbinte, ungeți bine grătarele.

Pasul 3

Bateți fiecare cotlet de porc și uscați cu șervețele de hârtie. Ungeți fiecare cotlet de porc cu 1 lingură de ulei și presărați uniform cu sare și piper. Puneți pe grătar cotletele 5 până la 7 minute pe fiecare parte. Se iau de pe foc și se acoperă cu folie pentru a se menține calde.

Pasul 4

Puneți piersici stropite cu puțin ulei la grătar până se înmoaie, timp de 3 până la 5 minute. Așezați carnea de porc și piersicile pe un platou. Se adaugă sosul, se ornează cu mentă și busuioc.

Sursa foto: myrecipes.com

Citește și: Mărarul, 5 beneficii și câteva contraindicații