Coronavirusul poate supraviețui 28 de zile pe telefonu tău

Coronavirusul poate supraviețui 28 de zile pe telefonu tău

Coronavirusul poate rămâne activ aproape o lună pe ecranele smartphone-urilor, arată un studiu condus de Agenția Națională Științifică din Australia.

Acesta relevă faptul că virusul supraviețuiește mai mult în medii întunecate decât în ​​lumina directă a soarelui. De asemenea, tinde să supraviețuiască mai mult pe suprafețe netede sau netede, cum ar fi sticlă, oțel inoxidabil și vinil, în comparație cu suprafețele poroase, cum ar fi bumbacul măștilor, de exemplu. De asemenea, arată că virusul poate supraviețui mai mult de o lună pe bancnote.

Pentru comparație, cercetătorii australieni au efectuat același studiu cu virusul gripal. Au descoperit că acesta din urmă a supraviețuit pe suprafețe doar 17 zile, „ceea ce arată cât de rezistent este coronavirusul și cât de important este să vă spălați mâinile în mod regulat și să curățați bine suprafețele” a subliniat dr. Debbie Eagles, directorul agenției științifice australiene.

Ar trebui să ne petrecem timpul limitat făcând treburile casnice? Ministerul Sănătății din Franţa explică faptul că „pe lângă curățarea regulată, suprafețele care sunt frecvent atinse cu mâinile ar trebui curățate și dezinfectate de două ori pe zi”. Coronavirusul ar putea supravietui pe mânerele ușilor, întrerupătoarele, mesele, podelele, cheile, ecranele telefonului, tastaturile etc. Produsele de curățare utilizate în mod obișnuit (în special înălbitor) sunt eficiente împotriva COVID-19.

Sursa: topsante.com

Citeşte şi: Cafeaua – beneficii și efecte asupra sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *