Corectarea poziției corpului

Corectarea poziției corpului

Autor: Zahiu Gabriela, Fizioterapeut Work Tape Botoşani

Poziția necorespunzătoare a corpului este un factor major în durerea gâtului. Gândiți-vă la poziția corpului dumneavoastra de fiecare dată când stați în picioare sau așezat.

Întotdeauna încercați să vă pastrați capul și gâtul drept și asigurați-vă că spatele este susținut. Evitați aplecarea în față. Stați drept pe scaun cu spatele inferior sprijinit, picioarele plate pe podea, și umerii relaxați. Nu stați pe perioade lungi de timp fară a vă ridica sau a schimba pozițiile. Luați pauze scurte de câteva ori pe oră pentru a vă întinde mușchii gâtului.

Când stați la birou, calculatorul dumneavoastră trebuie să fie la nivelul ochilor, iar scaunul trebuie să vă susțină spatele., iar corpul cat mai relaxat. Mouse-ul dumneavoastră ar trebui să fie poziționat astfel încat să nu trebuiască să vă întindeți cu tot corpul în permanență după el.

Reglați scaunul mașinii dumneavoastră într-o poziție mai verticală care susține capul și partea inferioară a spatelui. Asigurați-vă că nu trebuie să vă intindeți după volan în timpul conducerii. Brațele ar trebui să fie într-o poziție ușor îndoită și confortabilă pentru tot corpul.

De-a lungul timpului, stresul adăugat asupra articulațiilor, ligamentelor și discurilor din gât poate duce la modificări premature degenerative ale gâtului. Pentru a evita deteriorarea gâtului atunci când citiți includ ridicarea cărții la nivelul ochilor, sprijinirea mâinilor pe o pernă și luarea de pauze frecvente.

În general, dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a lăsa întreaga coloana sa se odihnească confortabil. În ceea ce privește confortul și sprijinul pentru gât în timp ce dormiți, există multe opțiuni și este posibil să aveți nevoie de unele încercări pentru a gasi ceea ce functionează cel mai bine pentru dumneavoastră. Ca regulă generală, este mai bine sa folosiți o pernă care să vă păstreze coloana vertebrală în aliniere neutră, adică curba naturală a gâtului este susținută și menținută.

Cele mai bune metode de tratament pentru durerile cervicale sunt prin fizioterapie, care ajută la combaterea durerilor, redorii (rigidității) și retracțiilor, ajutând la stabilizarea procesului degenerativ. Se obține și tonifierea musculaturii vertebrale și mobilitatea coloanei cervicale. Tratamentele ajută, indirect, și la remiterea durerilor de cap și a migrenelor.

Masajul urmărește calmarea și relaxarea musculaturii spatelui, combaterea contracturilor dureroase musculare, redarea mobilității articulațiilor vertebrale, stimularea circulației, tonifierea musculaturii paravertebrale. După masaj se pot executa exerciții de kinetoterapie, articulațiile si musculatura fiind stimulate și “încălzite”, deci mai usor de mobilizat.

Exercițiile și gimnastica specială sunt importante în tratamentul pentru durerile cervicale. Miscarea ajută la activarea circulației, mai ales la nivelul discurilor vertebrale, rehidratarea lor, ameliorarea durerii, menținerea sau redobandirea forței musculare și a mobilității coloanei. Exercițiile se fac sub supravegherea unui kinetoterapeut.

www.worktape.ro

Citeşte şi: La Neamţ, în tihna creaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *