Copiii colorează viața 2020

Copiii colorează viața 2020

“Copiii colorează viața 2020” – proiect derulat de Asociația Papillon Clinique cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău

Asociația Papillon Clinique derulează în perioada12 august – 13 noiembrie 2020, la nivelul Județului Bacău proiectul “Copiii colorează viața 2020”. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău. Valoarea totală a proiectului este de 38.888,89 lei, iar Autoritatea Contractantă se angajează să acorde o finanțare nerambursabilă de maximum 35.000 lei, echivalentă cu 90% din valoarea totală eligibilă a Proiectului.

Asociația Papillon Clinique este astăzi, la 2 ani de la înfiintare, o organizație implicată în proiecte care susțin integrarea copiilor cu potential adaptativ în învățământul de masă și pregătirea cadrelor didactice în vederea îndeplinirii acestei misiuni provocatoare. Susținem copiii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, având ca obiectiv dezvoltarea potențialului maxim al fiecărui individ și de al ajuta să se integreze în grupuri de interes, de a găsi resursele familiilor pentru a crește abilitățile adaptative ale fiecăruia în parte.

Anul trecut, 2019, Papillon Clinique a făcut peste 600 de evaluări în școli și grădinițe și peste 70 evaluări complexe și complete în cadrul centrului cu echipa specializată. Am instituit programe de terapie la peste 50 de copiii și familiilelor, iar în cadrul proiectului “Donează și tu”, am strâns sponsorizări pentru a susține terapia la 5 copiii și familiile lor. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, oferim constant soluții pentru copiii cu nevoi special și familiile lor.

Asociația Papillon Clinique colaborează cu instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Bacău, desfășoară activități de informare la nivelul comunității, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți.

Proiectul “Copiii colorează viața 2020” este o continuare a proiectului derulat la nivelul comunității în anul 2019.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din învățământul preșcolar, din județul Bacău, cu tulburări de dezvoltare și învățare și conștientizarea în rândul cadrelor didactice a rolului pe care îl au în identificarea timpurie a tulburărilor pervazive de dezvoltare și a deficiențelor manifestate de copii. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de cadre didactice din cele patru unități școlare, din județul Bacău, vizate în proiect, iar beneficiarii indirecți sunt părinții și copiii care urmează cursurile acestor școli.

          Un alt obiectiv vizat, al proiectului Copiii colorează viața 2020, îl reprezintă 4 evaluări pluridisciplinare și complexe la sediul asociației și intervenție terapeutică pentru 4 copii găzduiți într-o locuință protejată din Bacău alături de mame protejate.

Evaluarea timpurie  și sprijinul terapeutic alături de susținerea cadrului didactic reprezintă șansă de recuperare și dezvoltare către potențialul maxim al fiecărui copil. 

Ne orientăm activitatea către cea mai importantă resursă a societății – COPIII. Avem o abordare holistică în evaluare și terapie, în sensul că fiecare individ face parte dintr-un întreg și pentru a înțelege comportamentul acestuia studiem atât abilitățile cât și mediul și cultura în care se dezvoltă, sănătatea să fizică și mentală.

În cadrul proiectului Copiii colorează viața 2020 Papillon Clinique pune la dispoziția familiilor un mediu de lucru multidisciplinar, atât din punct de vedere al specializării personalului cât și din punct de vedere al dotării clinicii.

Avem convingerea că activitățile și serviciile pe care le desfășurăm în cadrul clinicii sunt de un real folos fiecărui individ care dorește să își dezvolte abilitățile și să stabilească un echilibru între minte-corp- mediu.

În acest mod am ales noi, echipa Papillon Clinique, să contribuim la dezvoltarea individului și a comunității!

Echipa Papillon Clinique

www.papillonclinique.ro

“Copiii colorează viața 2020” – proiect derulat de Asociația Papillon Clinique cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău

Citeşte şi: Motricitatea fină şi tulburările de dezvoltare

One thought on “Copiii colorează viața 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *