Conservele, un pericol pentru sănătatea noastră

Conservele, un pericol pentru sănătatea noastră

Conservele au reprezentant o parte importantă în alimentaţia românilor în ultima perioadă.

Trebuie să știm însă că o asemenea mâncare poate fi foarte nocivă în anumite condiții. Pericolul vine de la nanoparticulele din ambalaj. Acesta blochează nutrienții din alimente.

O cercetare recentă din Statele Unite arată că particulele de oxid de zinc din conservele consumate ne-ar putea crea probleme serioase. Specialiştii au descoperit că nanoparticulele distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinale şi modifică felul în care se absorb substanţele nutritive şi modul în care se formează proteinele. De asemenea, pot permite unor compuşi să treacă prin sânge.

Pentru a se menține produsele proaspete și pentru a nu rugini cutia, conservele sunt căptușite cu o peliculă de material plastic care are în compozitie bisfenol A sau BPA. Mai multe cercetări au arătat că bisfenolul (BPA) se transferă uşor din materialul plastic în alimentele din cutii / sticle şi ajung astfel să intre în organismul uman. S-a demonstrat că bisfenolul influenţează activitatea glandelor endocrine. Se poate ajunge astfel la dereglări hormonale, deoarece nivelul hormonilor din organism este modificat.

Bisfenolul a fost asociat de asemenea și cu alte boli, precum obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi diabetul. De asemenea, bisfenolul creşte riscul pubertăţii precoce şi poate duce la apariţia de modificări comportamentale în rândul copiilor.

Sursa: antena3.ro

Citeşte şi: Logopedia şi întârzierea în dezvoltare

One thought on “Conservele, un pericol pentru sănătatea noastră

Comments are closed.